Belcar – Makkelijke winst voor de Thiers Norma, MExT Porsche mee op podium.

Belcar

Nadat ze gisteren het beste mikten tijdens de kwalificatiesessie hebben de gebroeders Thiers, vergezeld van Jeffrey Van Hooydonk, vandaag in Zolder de derde wedstrijd voor het Belcar Endurance Championship gewonnen. De Norma M20FC draaide als een Zwitsers klokje en zelfs een Drive Through wegens inbreuk op de normtijd kon Frank Thiers, Hans Thiers en Jeffrey Van Hooydonk niet van een verdiende zege houden. Het broederpaar heeft de overstap van de GT´s naar de Proto´s goed verteerd Belcaren wordt een te duchten kandidaat voor winst bij de komende 24 Hours of Zolder. Een andere Norma, deze van McDonald´s Racing met David Houthoofd, Francois Bouillon en Fred Vervisch tikte als tweede aan en zullen we ook in de gaten moeten houden tijdens de Zolderse etmaalrace.

Net als de Porsches, bij wie MExT Racing (Stevens-Wauters) vandaag de beste performer was en tekende voor een derde Belcarplaats algemeen (eerste in klasse Belcar 1), vóór de Wolf GB08 van Euroracing met Maxim Pampel, Marnik Battryn en Pierre-Yves Rosoux. Euroracing begint de Wolf onder de knie te krijgen en mits wat extra training voor de rijders zou dit team wel eens voor een verrassing kunnen zorgen over een viertal weken. Bij de topbolides was er dan weer pech voor PK Carsport en Deldiche Racing, twee teams die normaliter vooraan meedraaien.

De Guest klasse werd gewonnen door de Porsche van Verhaeren-Redant (8ste alg.) en in Belcar 3 was Belcarer winst voor de Saker RapX van VGL Racing. De BMW M3 van Vanbellingen-Wijtzes ging met de overwinning aan de haal in Belcar 4 en in Belcar 5 zagen we een mooi strijd tussen de BMW´s van Skylimit Yokohama Racing Team, QSR en Convents Racing. Aan de finish ging het voordeel naar laatstgenoemde. Tom Boonen, aan de start samen met Chris Van Woensel en Olivier Hermans met de Yokohama Mustang, haalde bij wat voor het team en de wagen een testrace was de finish niet…

Uitslag

 

You may also like...