F1 – Winst voor Hamilton, drama voor Ferrari in Silverstone

Silverstone

De Brit Lewis Hamilton heeft makkelijk zijn thuis GP in Silverstone gewonnen. In een race waar al in de eerste bochten de Toro Rosso bolides tegen elkaar aan knalden en waarin we Vettel en Verstappen een aardig robbertje zagen uitvechten kende Hamilton weinig tegenstand. Ferrari had uitzicht op de tweede plek met Kimi Raikkonen, maar die kreeg in de voorlaatste ronde een lekke band, Zo maakte Valtteri Bottas met een tweede plaats het Mercedes feestje compleet. Raikkonen werd alsnog derde, maar Ferrari had nog meer pech toen net daarna de problemen bij Raikkonen ook Vettel lek reed. Hij haalde nog net de pits maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een zevende plaats. Max Verstappen werd vierde, Stoffel Vandoorne finishte net buiten de punten op een elfde plaats. In de tussenstand voor het WK nadert Hamilton door de pech van Vettel tot op 1 luttel puntje van de Duitser.

 

You may also like...