Kortnieuws – WEC Nürburgring en WTCC

WEC

Porsche heeft na Le Mans nu ook de WEC 6H Nürburgring op het palmares van 2017 geschreven. Voor 52.000 toeschouwers was de #2 bolide van Timo Bernhard, Brendon Hartley en Earl Bamber na een spannende strijd de betere van de #2 zusterwagen. Beide wagens lagen zowat de hele race nooit meer dan 5 seconden van elkaar verwijderd en wat eveneens opvallend is : de race werd geen enkele keer onderbroken met geel of met SC. Jackie Chan DC Racing boekte in LMP2 met de #38 Oreca-Gibson van het trio Oliver Jarvis, Thomas Laurent en Ho-Pin Tung al de derde WEC-zege van het seizoen. Ferrari mocht dan weer juichen in GTE Pro, waar de #51 AF Corse 488 GTE driven van James Calado en Alessandro Pier Guidi een eerste overwinning van het seizoen liet noteren. In GTE Am versloeg de Dempsey-Proton Racing Porsche van Christian Ried, Matteo Cairoli en Marvin Dienst verrassend de Spirit of Race Ferrari en de Aston Martin bolides.

Het Argentijnse WTCC-weekend leverde zeges op voor Yann Ehrlacher, Norbert Michelisz en Volvo Polestar. Ehrlacher, het 21-jarige neefje van viervoudig WTCC-kampioen Yvan Muller, slaagde er met zijn Lada Vesta in om als privateer de openingsrace te winnen op zaterdag. Michelisz (Honda Civic) schreef dan weer de hoofdrace op zijn naam, nadat leider Nick Catsburg met pech (lekke band) geconfronteerd werd. Samen met Thed Björk en Néstor Girolami tekende Catsburg wel voor de vijfde overwinning dit jaar van Team Volvo Polestar in de Manufacturers Against the Clock (MAC3) tijdrit. Ook in de TAG Heuer Best Lap Trophy was Nick Catsburg met zijn Volvo S60 Polestar de beste.

You may also like...