24H Daytona – Van der Zande pakt de hoofdprijs, Vanthoor 2de in GT

Net als vorig jaar heeft de #10 Cadillac van Wayne Taylor Racing de 24H Daytona gewonnen. Een tweede winst op rij dus voor Renger van der Zande, die samen met zijn teamgenoten Kamui Kobayashi, Ryan Briscoe en Scott Dixon 833 ronden aflegde en daarmee het vorige afstandsrecord van de tabellen veegde.

In de kwalificatie waren het nog de Mazda DPi prototypes die zich de snelsten toonden. Vorig jaar kenden de Japanse wagens, die worden gerund door het Duitse Joest dat eerder al Porsches en Audi’s in het WK prepareerde, nog veel problemen. Dit jaar werden ze overklast door het team van Wayne Taylor Racing. In de nacht was Kamui Kobayashi een klasse apart en ook verbruikte de V8 van Cadillac minder dan de concurrentie. Zij konden dan ook korter stilstaan, wat hen uiteindelijk de zege opleverde. Renger van der Zande liet de snelste wedstrijdronde optekenen.

Laurens Vanthoor en zijn makkers Earl Bambder en Mathieu Jaminet pakten na een felle strijd net naast de winst bij de GT´s en werden 2de in de GTLM-klasse. Vanthoor stuurde de #912 Porsche over de finishlijn met een achterstand van amper 14 seconden op de winnaar. Dat was de #24 BMW M8 GTE van het kwartet Chaz Moster, Augusto Farfus, Jesse Krohn en John Edwards.