24H TCES – Zege in Spa gaat uiteindelijk naar LMS Racing Powered by Bas Koeten

TCES Spa

De Red Camel-Jordans.nl SEAT LCR TCR V3 DSG (#303, Rik Breukers/Ivo Breukers) leek aanvankelijk de TCES 12H Spa-Francorchamps te hebben gewonnen, nadat de auto met een voorsprong van 22,6 seconden op de LMS Racing Powered by Bas Koeten-SEAT over de eindstreep kwam. Na afloop echter kreeg het team een tijdstraf van één minuut opgelegd vanwege het inhalen tijdens een ‘code-60’, waardoor de Red Camel-Jordans.nl-SEAT terugviel naar de tweede plaats. De zege ging naar de #119 LMS Racing Powered by Bas Koeten-SEAT Leon TCR van Kari-Pekka Laaksonen, Olli Kangas en Antti Buri) Achter de beide TCR-auto’s won de Mercedes-AMG Testteam Uwe Alzen Automotive-Mercedes-AMG GT4 (#211, Mike Stursberg/Chris Tiger/Fabian Hamprecht/Christian Hohenadel) de SP3-GT4-klasse op de derde plaats in het algemeen klassement.

De derde plaats in de TCR-klase was voor de Bas Koeten Racing powered by Kawasaki SEAT LCR TCR V3 DSG (#155, Kristian Jepsen/Jan Sorensen), die als vierde algemeen aan de finish kwam. De Mercedes-AMG Testteam Black Falcon-Mercedes-AMG GT4 (#2, Saud Al Faisal/Alexander Toril/Miguel Toril/Adam Christodoulou) verspeelde zijn kansen op de algehele overwinning door reparaties aan de carrosserie. Uiteindelijk werd het Duitse team als achtste algemeen en als tweede in SP3-GT4 geklasseerd. De Semspeed-Peugeot 308 Racing Cup (#226, Anthony Lambert/Benoît Semoulin/François Semoulin) completeerde de top drie in de klasse.

TCES SpaDe RTR Projects KTM X-BOW GT4 (#221, Sergej Pavlovec/Eike Angermayr/Erik Janis/Daniel Skalický), die na het eerste deel van gisteren leidde, had bij de start van het tweede deel van de race te maken met een probleem aan de ECU, de computer van het motormanagement, en werd uiteindelijk als 15de algemeen geklasseerd. In de klasse A3 eindigde de German Wheels BMW M3 (#132, Michael Luther/Jan C. Kortüm/Bernd Küpper) voor twee Honda-teams. Gisteren nog bovenaan in de klasse, eindigde de RKC/TGM-Honda FD2-Civic Type-R (#99, Ricky Coomber/Thomas Gannon/David Drinkwater) nu op de tweede plaats. Door een gebrek aan motorvermogen in de slotfase vormde de Synchro Motorsport-Honda Civic Type R (#176, Alyn James/Daniel Wheeler/Martin Byford) geen bedreiging meer. De derde plaats in de klasse was desondanks genoeg voor Alyn James, Daniel Wheeler en Martin Byford om de rijderstitel binnen te halen, terwijl het team ook de algemene teamtitel won.

TCES SpaIn de CUP1-klasse bleef de volgorde na de nachtelijke onderbreking ongewijzigd. De JJ Motorsport-BMW M235i Racing Cup (#192, Mansoor Hamad Al Haijri/Abdulla Ali Al Khelaffi/Mahmoud Mohd Al Khalef) behaalde de laatste overwinning van het seizoen, voor de Sorg Rennsport-BMW M235i Racing Cup (#152, Seth Thomas/Dan Rogers/James Colborn/Chris Wadle) en de Gamsiz motorsport-BMW M235i Racing Cup (#162, Hakan Sari/Recep Sari). De Team Sally Racing.Renault Clio Cup III (#52, Martin Sally Pedersen/Mads Christensen/Steffan Jusjong) behield de leiding in de klasse A2 en behaalde de tweede overwinning van het seizoen. In de laatste ronde van de race erfde de Dan Agro Racing-Renault Clio Cup III (#185, Søren Jønsson/Lars Mogensen/Henrik Sørensen) nog de tweede plaats van de HTM Racing-Volkswagen Golf TDI (#222, Monny Krant/Henk Thijssen), die met motorproblemen in de pits stond. Het Nederlandse team had niettemin voldoende ronden gereden om nog als derde geklasseerd te worden.