24H Zolder – Bellarosa-Belotti-Geoffroy pakken de pole

In een spannend slot van de nachtkwalificatie heeft de Italiaan Ivan Bellarosa de #45 Wolf GB08 op pole gezet. Tijdens zowat heel de sessie bleef het regenen en zag het ernaaruit dat niemand zijn tijden zou kunnen verbeteren. Op het einde van de sessie begon de baan droger te worden en was het Sam Dejonghe die in de #716 Norma M20FC op jacht ging naar de pole die Bellarosa tijdens de tweede kwalificatie had neergezet. Dejonghe strandde uiteindelijk op een 1:44.854, 0.028 seconden minder snel dan de pole. Dejonghe was wel de snelste man op de piste tijdens de nachtkwalificatie. De derde tijd gaat naar de #42 Wolf GB08 van van Splunteren-Knap-Cools-Breukers. In de GT divisie was er de snelste tijd voor de titelverdedigers van Belgium Racing. Derdaele-Hoevenaars-Heyer-Goossens moesten zich tevreden stellen met een vijfde startplaat vóór de #4 Porsche 997 Cup van Vervisch-Vandereyt-Detavernier-Soenen-Van Glabeke en de #1 Porsche 991 Cup van Maasen-Thiers-Thiers-Hoogaars-De Laet.

In de Tourismeklasse was de pole weggelegd voor de #21 Comparex Racing by EMG van Van Bellingen-Van Rompuy-Van Rompuy-Bruynoghe vóór de #63 JR Motorsport BMW E46 GTR van van den Munckhof-Herber-Lanting-Liquorish en de #5 SEAT Leon Cup Racer van Mondron-Cencetti-Mondron.

In de BMW M235i Cup ging de snelste tijd naar de #238 van Van Hooydonck-Baelus-Maes-Lievens-Lievens vóór de #236 van Bouvy-Kelders-Dermont-Capprasse en de #315 van Schrey-Mies-Akata terwijl de pole in de BMW Clubsport ging naar de #251 van Donniacuo-Scamardi-Lambregs vóór de #69 van Markus Palttala-Robin Put-Davy Suffeleers-Simon Podhalicz-Dale Lomas en de #58 van Luigi Donniacuo-Giovanni Donniacuo.

Uitslag Nachtkwalificatie