24HoZ – Genoteerd in de pitlane (1)

Het Limburgse Belgium Racing kwam met de Porsche #99 van Dylan Derdaele, Marc Goossens, Louis Machiels, Lars Kern en Nicolas Saelens op regelmaat nog het dichtst in de buurt van de winnende Norma en winnen dankzij een tweede plaats algemeen het ook het klassement in Belcar 2. Hasselaar Louis Machiels was ontgoocheld en blij tegelijkertijd: “Kijk we hebben letterlijk alles gedaan wat we konden, meer is niet mogelijk en dan wil je winnen. Maar proficiat aan het team van Longin. Anderzijds is zo’n perfecte race het gevolg van een perfect team, foutloze rijders en een schitterende Porsche 911 en dat verdient een positief gevoel. “

Steve Vanbellingen, die voor de #111 Deldiche Norma had gekozen, was uiteraard ontgoocheld over het resultaat dat te wijten was aan heel wat tegenslag. “Niemand treft schuld aan het race-incident waarbij mijn teamgenoot verrast werd door twee wagens die onder gele vlag te bruusk vertraagden. Het team heeft vervolgens de auto zo goed als kon weer de piste op gekregen en tijdens de nacht liep de Norma als een klok. ’s Middags hebben we er dan voor gekozen om enkel nog te focussen op de finishvlag. Voor het team zijn de punten nog van belang in de optiek van het kampioenschap.

Het VEIDEC Silver Eagle team van Wim Spinoy vertoefde eigenlijk al voor de start zowat in niemandsland. De twee Mercedes bolides waren de enige wagens in Belcar 4, wat nogmaals het duidelijke bewijs is dat de verhouding tussen kostprijs en de leverbare prestaties een peperdure GT4 niet echt geschikt maakt voor pure endurance… Logischerwijze eindigden de bolides dan ook als eerste en tweede in de klasse, maar zelfs dat hing aan een zijden draadje want de #22 bolide raakte betrokken bij een incident. Kenneth Heyer“Wim werd door een gedubbelde wagen aangetikt en het resultaat was de vangrail bij het uitkomen van de snelle Bianchi-bocht. We verloren een klein uur in het verhaal, maar de mensen van Getspeed deden een schitterende interventie en kregen de Mercedes AMG-GT4 weer perfect rijklaar. Ons restte een inhaalrace en wat voor één… Ieder lid van dit team gooide zich 110% in de strijd en met een zeer goede strategie, foutloze rijbeurten en de gekende betrouwbaarheid van de Mercedes AMG-GT4 vochten we ons tot de elfde plaats terug. Deze remonte smaakt als een zege, vanwege de schitterende inzet van iedereen!”