24HoZ – Genoteerd in de pitlane (1)

Dat de 24 Uur van Zolder een harde wedstrijd is, is een open deur intrappen. Mens en machine worden keihard op de proef gesteld, en een goed resultaat is zeker geen kwestie van snelheid alleen. Christoff Corten kent het verhaal en na de zege van vorig jaar en het feit dat zowel team, machine als rijders identiek waren, leek de kans op een nieuwe zege reëel. Christoff Corten: “In de vroege uren kregen we plots met een motorprobleem af te rekenen. De koppakdichting van de bolide had het begeven. Dat resulteert op termijn in een definitieve motorschade en om dat  te vermijden hebben we enkel nog de ronden gereden die noodzakelijk waren om opgenomen te worden in het klassement. Dat was uiteraard een beslissing van het team in functie van het kampioenschap om de wagen in de box te houden en enkel nog te finishen, wat dan ook lukte. Uiteraard ben ik ontgoocheld, maar die ontgoocheling is er een na een perfecte wedstrijd, met een fantastisch team en geweldige teamgenoten. Ik kan op geen enkele manier ook maar spijt hebben van iets, behalve dan van het uiteindelijke resultaat. Ik ben blij dat ik heb bijgedragen tot de eerste plaats na zes en twaalf uur wedstrijd, want dan waren er ook punten voor het kampioenschap te verdienen.”

Steve Vanbellingen pakte na winst in Palanga vandaag de derde plaats in GT-klasse 24 Hours of Zolder. De wedstrijd begon goed voor de Porsche die op regelmaat naar de top 10 reed en zonder zorgen de nacht indook. Een steen in de radiator zorgde echter voor het enige oponthoud in de race, een oponthoud dat uiteindelijk geen fundamentele rol in de einduitslag zou spelen. Steve Vanbellingen: “Op die manier verloren we wel de aansluiting bij de kopgroep, maar we konden onze positie in de top 10 algemeen behouden. We nestelden ons goed in de top 10 en schoven doorheen de dag, op zondag, weer naar de top 5 op. Net na de middag kreeg een van de concurrenten dan pech en wij konden naar de derde plaats in de Belcar 1 GT-klasse rijden, meteen ook goed voor een knappe plek in de top 5, in het zog van de overblijvende prototypes. Uiteraard is heel het team enorm gelukkig met deze prachtige ereplaats en het podium, dit bewijst meer dan eens dat we met het hele team van Comparex Racing by EMG Motorsport op de goede weg zijn! Ik kijk alvast uit naar uit naar het vervolg van het seizoen.”

SBM RACING Team vertrok als fiere leider in Belcar 3 naar de hoofdwedstrijd van het Belcar Endurance Championship, de 24 Hours of Zolder. Wim Spinoy en Ward Sluys, kregen er de versteking van Mercedes AMG-fabrieksrijder Kenneth Heyer en van de Nederlandse routinier Robert Van den Berg. Na een schitterende polepositie in de superpole op donderdag, op naam van Ward Sluys, leidde het team de debatten in het eerste deel van de race. Enkele race-incidenten maakten echter een einde aan de droom van het nieuwe team. Wim Spinoy: “Het zal wel een samenloop van omstandigheden zijn, de wagen op het verkeerde moment op de verkeerde plaats en dat een aantal keer na elkaar. Ik ben uiteraard ontgoocheld over het resultaat, als sportman kan je daar niet blij van worden, maar als ik zie hoe dit team aan elkaar hangt, hoe we gereden hebben, hoe we gestreden hebben en hoe goed het commerciële element hier in Zolder geslaagd is, dan kan ik alleen maar positief zijn en met veel zin morgen weer verder werken voor de rest van het seizoen en de verdere toekomst. Autosport is een complexe sport en zo’n 24-uursrace als hier in Zolder is dat nog veel meer. We hebben veel geleerd en ik kan nu al aankondigen dat Kenneth ook in Spa met ons zal meerijden.”