24HoZ – Independent Motorsport bezorgt Porsche een 18de zege in 24U Zolder.

Na een eerste overwinning voor een proto vorig jaar was het dit jaar opnieuw de beurt aan Porsche om te zegevieren in de Zolderse etmaalrace. Independent Motorsports (het vroegere MExT) Racing reed met de Porsche 991 GT3 Cup naar zege en Lieven Goegebuer, Dries Vanthoor, Xavier Stevens, Christian Engelhart en Niels Lagrange mochten na 806 ronden over de omloop van Terlaemen – gevolgd door wat donuts – het hoogste trapje van het podium op. Na winst in Bathurst volgt met Zolder de tweede zege van het jaar in een etmaalrace voor Dries Vanthoor. Het vijftal reed een solide en vlakke race en enkele snelle stints van Engelhart en Vanthoor waren voldoende om een kloof te slaan en de zege veilig te stellen.

Belgium Racing werd tweede met een gelijkaardige bolide voor Dylan Derdaele, Lars Kern, Nicolas Saelens, Louis Machiels en Roger Grouwels, terwijl de derde plaats alsnog naar een proto ging: de Aqua Protect Norma van Fred Vervisch, Marc Goossens, Kris Cools, Francois Bouillon en David Houthoofd. De PK Carsport/Avelon Wolf, lang in strijd voor de derde stek, belandde met Anthony Kumpen in de grindbak bij de Boutsen chicane, verloor een paar extra ronden op 2u40 voor het einde en meteen mochten de ambities voor het algemene podium opgeborgen worden.

In Belcar 3 was er een overwinning en een sterke zesde plaats algemeen voor de #30 SRT Mercedes AMG GT4 van Filip Teunkens, Nico Verdonck, Johan Vannerum en Jean-Luc Behets. De Porsche Cayman GT4 van het kwartet Longin-Battryn-Huygens-Jilesen werd knap tweede. Hofor Racing domineerde de klasse Belcar 4 en plaatste twee wagens op het podium. Lange tijd leek de BMW van Martin & Michael Kröll, Chantal & Alex Prinz, Michael Schrey en Christian Frankenhout op weg naar winst, tot anderhalf uur voor het einde een probleem met het rechter achterwiel roet in het eten gooide en hen naar de tweede plaats verwees. Een geschenk voor de VDW Motorsport BMW Z3 M, die de zege in de schoot geworpen kreeg en mocht feesten met Ron & Harry Van De Water, Nico Vangeel, Pascal Deckers en Edwin Beyers. Voor de winst in Belcar 5 zagen we een mooi gevecht tussen JJ Motorsport en AR Performance. Het was uiteindelijk het laatstgenoemde team dat het haalde met de BMW 325i van Nicolas Hermans, Cedric Baeten, René De Coninck en Olivier Hertsens.

UITSLAG