24LM – 51 wagens overleefden de nacht in Le Mans

Bij het ochtendgloren zijn er in Le Mans nog 51 wagens officieel in wedstrijd. De nachte eiste dus nogal wat slachtoffers waarbij de voornaamste SMP Racing en Aston Martin waren. SMP Racing verloor de #17 bolide, die op de derde plaats lag, nadat Egor Orudzhev de controle over de wagen verloor en hard van de baan ging in de Porsche Curves. Kort daarvoor was Alex Lynn met de #97 Aston Martin van de baan gegaan, maar de bolide werd door Lynn nog terug naar de pits gebracht en kon na een lange reparatie opnieuw verder en bengelt nu helemaal achteraan. Het zal dus geen feestje worden bij Maxime Martin, teamgenoot van Lynn op de #97 Aston. Maar het kon nog erger voor Aston Martin, want kort daarna ging Marco Sörensen er zwaar af in Indianapolis en dat was meteen het einde van de race voor Sörensen en zijn teamgenoten. In GTE Am had Pedro Lamy de #98 Aston langs de kant moeten parkeren met technische problemen. Het is echt niet de race om van te dromen bij Aston Martin…

Vooraan leidt Toyota met de #7 bolide, die een mooie voorsprong heeft op de zusterwagen onder het startnummer 8. De eerste achtervolger is niet langer de #11 SMP-wagen van Stoffel Vandoorne. Een tactisch foutje bij een pitstop deed Vandoorne en Co terugzakken naar de vierde plek, achter de #3 Rebellion bolide die eerder op de avond zwaar van de baan was gegaan maar snel werd gerepareerd. In LMP2 zien we de Nederlander Jov van Uitert en zijn teamgenoten prima werk afleveren met de #26 G-drive Oreca. Zij leiden nog steeds de race, nu met zowat anderhalve minuut voorsprong op de #36 Signatech Alpine.

In GTE waren er diverse veschuivingen en werd voorsprong of achterstand helaas maar al te vaak beinvloedt door de SC. Dat betekende een onmiskenbaar voordeel voor o.a. de #51 AF Corse Ferrari, die momenteel GTE Pro leidt, vóór de #91 Porsche en de #63 Corvette. Laurens Vanthoor, die lange tijd de klasse aanvoerde met de #92 Porsche, zal dit jaar waarschijnlijk niet op het hoogste schavotje staan, Zijn Porsche verloor zowat 6 ronden door een probleem met de uitlaat en viel terug naar de kelder van het GTE Pro klassement. In GTE Am blijft de Ford GT van Keating Motorsports, met o.a. Jeroen Bleekemolen, het voortreffelijk doen en het veld aanvoeren.

Stand om 06u00, na 15u wedstrijd