24LM – ACO en FIA bevestigen hypercars voor 2020-2021


De Automobile Club de l’Ouest en de FIA hebben aan de vooravond van de 24 uur van Le Mans bevestigd dat vanaf het seizoen 2020-2021 hypercars hun intrede gaan maken in het FIA World Endurance Championship. Het nieuwe hypercar reglement werd vandaag tijdens een bijeenkomst van de FIA World Motor Sport Council in Parijs bekrachtigd.

De hypercars zullen op Le Mans en in het FIA WEC de LMP1 auto’s vervangen. Het nieuwe reglement voorziet in twee mogelijkheden voor fabrikanten om in de klasse mee te rijden: een prototype gebaseerd op het hypercarconcept of een raceauto gebaseerd op een productiemodel van een hypercar. De auto’s zullen minimaal 1100 kg moeten wegen, een gemiddeld vermogen van 750 pk en het gebruik van een hybride systeem is niet verplicht. Het doel van de ACO is om de auto’s een gemiddelde rondetijd van 3m30s op Le Mans te laten rijden. Deze rondetijden worden momenteel door de LMP2s gereden.

De ACO kondigde tevens aan dat door middel van een Balance of Performance de verschillende typen hypercars gelijk te willen trekken, zoals deze nu ook in de GTE Pro-klasse wordt toegepast. Daarnaast zal op een later moment één bandenfabrikant als leverancier voor de nieuwe klasse worden geselecteerd.

Toyota en Aston Martin lieten direct na de persconferentie al weten deel te gaan nemen aan de nieuwe topklasse. Toyota Gazoo Racing zal met op de GR Super Sport gebaseerde hybride-prototypes aan de start verschijnen, terwijl Aston Martin tenminste twee Aston Martin Valkyrie hypercars in zal zetten in het FIA WEC in 2020/2021. Scuderia Cameron Glickenhaus bevestigde daarnaast opnieuw de interesse om deel te nemen, terwijl ook het Franse Oreca verschillende opties voor deelname overweegt.