24LM – Diverse crashes en incidenten tijdens het avondgebeuren.

Dat Toyota als leider de nacht ingaat bij deze 87ste 24U Le Mans zal geen mens verwonderen. De ruime voorsprong van de #7 bolide werd echter tenietgedaan door een SC interventie, en later nam de #8 zusterwagen tijdens de pitstops een eerste keer de leiding over. Waarop de #7 bolide terugkwam, maar Lopez door het grind ging bij Mulsannen en Nakajima weer aan de leiding kwam. Achter de beide Toyota´s volgen de twee Russische SMP-wagens met o.a. Stoffel Vandoorne, maar dat is al op zowat twee ronden van de leiders. In LMP2 werd leider G-drive (#26 Oreca) wat opgejaagd door de #36 Signatech Alpine, maar ondertussen – en afhankelijk van de pitstops – heeft G-drive terug wat meer marge.

In GTE Pro zagen we diverse leiderswissels, maar vaak werden die bepaald door de pitstopstrategie en mooie acties op de piste waren eerder zeldzaam. Porsche lijkt echter de betere performer met de #92 RSR van o.a. Laurens Vanthoor. Keating Mororsports leidt GTE Am met de Ford GT #85 van o.m. Jeroen Bleekemolen. De wagen presteert perfect en heeft – hoofdzakelijk door het goede werk van Bleekemolen – een mooie voorsprong op de verzamelde concurrentie in die klasse..

Crash – Boom – Bang

  • De #64 Corvette, die eerder de race had geleid, ging na iets minder dan vijf uren racen hard de vangrails in. Marcel Fässler was de rijder aan het stuur van de Amerikaanse bolide, die in aanraking kwam met de #88 Porsche van het Dempsey-Proton team. Safety Car op de baan. Game over voor de Corvette, een massa tijdverlies in de pitbox voor de Porsche.
  •  Kort na het incident met de Corvette en de Porsche was het de beurt aan Thomas Laurent om voor opschudding te zorgen met de #3 Rebellion LMP1. In het aanremmen naar een linker bocht sloeg de bolide plots weg en kwam hard in de vangrails terecht. Laurent slaagde erin om de zwaarbeschadigde wagen op eigen kracht naar de pits tebrengen en de technische crew van Rebellion deed op korte tijd de reparties, waardoor de bolide slechts 2 plaatsen verloor in de rangschikking. Knap stukje teamwerk bij Rebellion Racing !

Morgenochtend vroeg zijn we er terug met een round up van de nachtelijke feiten in Le Mans !

Stand om 23u00, na 8u wedstrijd