24LM – Dunlop klaar voor 24 uur van Le Mans

Dunlop, het meest succesvolle bandenmerk in de historie van de 24 uur van Le Mans, treedt met ambitieuze doelen aan op het circuit van Sarthe. Niet alleen support het bandenmerk daar de teams die op Dunlops rijden, maar ondersteunt het ook het Jackie Chan DC Racing team bij het behalen van het FIA Wereldkampioenschap. Dunlop gaat daarnaast maximaal voor de 9e opeenvolgende overwinning in de LMP2-klasse, de enige raceklasse op Le Mans met een felle strijd tussen verschillende bandenfabrikanten.

Dunlop en de 24 uur van Le Mans delen een rijke en succesvolle historie. Al vele decennia behalen raceteams er hun grote successen dankzij de racebanden én expertise van Dunlop.

De beroemde Dunlop-brug, net achter het rechte stuk, is door de jaren heen uitgegroeid tot een symbool voor deze legendarische race en is een van de meest iconische motorsportoriëntatiepunten ter wereld. Voor de 2019-editie van Le Mans heeft de iconische Dunlop-brug een nieuwe look gekregen. De opvallende boog, die al sinds 1923 deel uitmaakt van de skyline van Le Mans, heeft nu een zwart en geel gekleurd design dat het erfgoed en de ambitieuze groeiplannen van het merk nog beter weerspiegelt. De Dunlop-brug overspant de bekende Dunlop-bochten alweer sinds 1987.