24LM – Nieuwssprokkels uit Le Mans.

  • Neel Jani, André Lotterer en Bruno Senna zien al hun rondetijden die ze gisteren realiseerden tijdens de eerste kwalificatiesessie met de #1 Rebellion geschrapt worden. Bij technische controle bleek de meter van de brandstoftoevoer die werd gebruikt niet conform te zijn met de  meter die door het team werd opgegeven. Een administratieve fout van het team ?
  • Het ByKolles LMP1 team maakte bekend dat het niet het volledige 2019/2020 seizoen zal afwerken in het FIA World Endurance Championship. Team eigenaar Colin Kolles liet weten dat bij de start van het nieuwe seizoen (Silverstone in augustus) de ENSO CLM P1/01 er niet bij zal zijn, maar hoopt wel de 24U Le Mans 2020 af te werken. Nog volgens Kolles werkt het team aan een nieuwe wagen volgens de Hypercar reglementen.
  • De ACO heeft Mike Conway als schuldige aangewezen voor de aanrijding tussen de Toyota #7 – die overigens in de eerste kwalificatiesessie de snelste tijd klokte – en de DragonSpeed Oreca #31. Volgens de wedstrijdleiding heeft Conway niet voldoende vertraagd ondanks de gele vlaggen die er getoond werden. Bij een volgend “vergrijp” kan de wagen met een stop & go straf van 3 minuten bedacht worden tijdens de wedstrijd.