24LM – Toyota snelst in de vrije training, Porsche beste bij de GTE´s

Het feest is begonnen: de 87ste editie van de 24U Le Mans is van start gegaan met de vrije training. Bij aanvang van de 4 uren durende sessie lag de omloop er plaatselijk nog wat vochtig bij, na enkele fikse regenbuien eerder in de namiddag. De eerste chrono´s van de snelste bolides lagen dan ook rond de 3´40″ en het was Toyota dat de ranglijst aanvoerde met beide bolides, vóór de best presterende LMP2-wagens. Na zowat een half uur kregen we een volledig droge baan en gingen de rondetijden de dieperik in, met nog steeds de twee Toyota TS050 Hybrid bolides bovenaan het klassement bij de proto´s, terwijl het Porsche GT Team het snelst onderweg was bij de GTE´s.

Zoals te verwachten viel, scoorde Toyota dus de beste tijd bij de LMP1-bolides. Het deed dat met de #7 TS050 – Hybrid van Mike CONWAY (GBR)/Kamui KOBAYASHI (JPN)/Jose Maria LOPEZ (ARG). Maar daar moest het wel op wachten tot helemaal op het einde van de sessie, want een kwartiertje eerder had zowaar Stoffel Vandoorne de #11 SMP-bolide naar de top van de rangschikking gehesen! Vandoorne en zijn teamgenoten werden uiteindelijk als tweede afgevlagd en dat mag een verrassing van formaat genoemd worden. Het was Rebellion Racing dat al vroeg met de #3 bolide van Gustavo Menezes als eerste onder de grens van 3´20″ dook en daarmee uiteindelijk nog de derde plek inpalmde.

In LMP2 ging de toptijd naar de #48 Idec Sport ORECA 07/GIBSON met Paul LAFARGUE(FRA)/Paul-Loup CHATIN(FRA)/Memo ROJAS(MEX). De #31 Dragonspeed ORECA 07 – GIBSON van Roberto GONZALEZ(MEX)/Pastor MALDONADO(VEN)/Anthony DAVIDSON(GBR) werd tweede. G-drive plaatste de #26 Aurus 01/GIBSON van Roman RUSINOV(RUS)/Job Van UITERT(NLD)/Jean-Eric VERGNE(FRA) op de derde plaats.

Spanning het het FIA WEC krijgt men meestal geboden bij de GT´s. In GTE Pro wisselden Porssche, Corvette en Ferrari elkaar af wisselden aan de top van de tijdtabellen. Uiteindelijk palmden twee wagens van het Porsche GT Team de topplaatsen in, met de beste plaats voor de #92 Porsche 911 RSR van Michael CHRISTENSEN(DNK)/Kevin ESTRE(FRA)/Laurens VANTHOOR(BEL). Ook in GTE Am was de toptijd voor porsche, met de #77 Dempsey Proton Racing Porsche 911 RSR van Matt CAMPBELL(AUS)/Christian RIED(DEU)/Julien ANDLAUER(FRA). Deze avond vindt van 22u00 tot 24u00 de nachtkwalificatie plaats en kunnen de toppers (lees: de Toyota-rijders) op jacht gaan naar het kwalificatierecord van 3´14″791 dat Kamui Kobayashi in 2017 realiseerde met een Toyota TS050.

UITSLAG Vrije Training

Crash – Boom – Bang

Een eerste onderbreking kwam er na zowat een uur, toen de #88 Porsche (DEMPSEY-PROTON RACING – PORSCHE 911 RSR – Satoshi HOSHINO(JPN)/Giorgio RODA(ITA)/Matteo CAIROLI(ITA) in een bandenstapel belandde. Kort na de herneming ging Kamui KObayashi even van de baan met de #7 Toyota. Er werd geel gevlagd, maar de sessie diende niet onderbroken te worden. Idem na een gelijkaardige situatie met de #57 Ferrari enkele minuten later. Dat was wel eventjes anders met nog 2u21min. op de klok, toen de #99 Porsche (DEMPSEY-PROTON RACING – PORSCHE 911 RSR – Patrick LONG(USA)/Tracy KROHN(USA)/Niclas JÖNSSON(SWE) met Long aan het stuur tegen hoge snelheid zwaar crashte op het rechte stuk van Mulsanne.

Het was wachten, heel lang wachten op meer details omtrent het ongeval en de rijder. Tot we eindelijk konden vernemen dat Tracy Krohn het er goed vanaf had gebracht, nadat hij werd ingehaald door een LMP2-bolide die te vroeg terug naar de rijlijn kwam en zo het ongeval veroorzaakte. Uiteindelijk werd na 47 minuten onderbreking de vrije training hervat, op een piste die ondertussen nat lag na een regenbui. Op 36 min. voor afvlaggen kende Frits van Eerd nog een warm momentje toen ie met de RTN Dallara LMP2 rond ging en maar net uit de vangrails kon blijven en daarbij een gele vlag veroorzaakte. Opnieuw geel kwam er toen de #60 Ferrari (KESSEL RACING(CHE) – FERRARI 488 GTE – Claudio SCHIAVONI(ITA)/Sergio PIANEZZOLA(ITA)/Andrea PICCINI(ITA) stil kwam te staan.