24LM – Toyota zet orde op zaken in Q2, Vandoorne en Co best of the rest.

Na de tweede kwalificatiesessie voor de 87ste 24U Le Mans heeft Toytota Gazoo Racing ook de tweede bolide naar de top van de tabellen gehesen. Wat meer is: met een tijd van 3.15.497 van Kamui Kobayashi mogen we ons straks tijdens de afsluitende sessie naar alle waarschijnlijkheid verwachten aan een aanval op het kwalificatierecord. Dat staat op naam van diezelfde Kobayashi, die met de Toyota TS050 in 2017 er een rondje in 2.14.791 wist uit te persen. De kans dat die tijd straks sneuvelt is niet uitgesloten…

De tweede Toyota bolide klokte 3.15.908 en dat was zowat een seconde sneller dan de #11 SMP Racing wagen van o.a. Stoffel Vandoorne, die op 3.16.953 uitkwam. DragonSpeed leidt voorlopig de LMP2-klasse met de #31 Oreca/Gibson en in GTE Pro heeft de #67 Ford GT de eerdere leiding in de sessie moeten afstaan aan de #92 Porsche. Ook Porsche bovenaan in GTE Am, waar de #88 Dempsey-Proton bolide leidt. Het team valt echter van drie op twee wagens terug, want de #99 wagen die gisteren een zwaar ongeval had, werd teruggetrokken voor de race. Tracy Krohn kreeg immers geen groen licht om te racen, en dat is dubbel pech voor het team, dat ondertussen al een volledig nieuwe wagen aan het opbouwen was. ( UITSLAG Q2 )

Of het kwalificatierecord sneuvelt en welke van de Toyota´s straks de pole verovert weten we na de laatste kwalificatiesessie, die doorgaat van 22u00 tot 24u00. Hopelijk zonder neutralisatie zoals in deze tweede kwalificatie, die 23 minuten onderbroken werd nadat de #3 Rebellion na een motorprobleem een oliespoor naliet bij Mulsanne.