24LM – Zege voor Toyota , Vandoorne knap derde en Bleekemolen wint GTE-Am

De 7 #Toyota TS050 Hybrid van Kamui Kobayashi, Mike Conway en José-Maria Lopez leek tot 55 minuten voor het vallen van de finishvlag op weg naar de zege in de 87ste 24U Le Mans. Maar toen kwam de pechduivel de kop opsteken en reed Lopez lek. Daardoor kreeg de zusterwgen van Fernando Alonso, Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima de overwinning op een presenteerblaadje aangeboden. Zij pakken meteen ook de WEC-titel. Voor Toyota Gazoo Racing is het de tweede zege op rij in de Sarthe, nadat het team vorig jaar ook al de race won, toen eveneens met het trio Alonso, Buemi en Nakajima. Hun kompanen Kobayashi, Conway en Lopez werden tweede binnen dezelfde ronde als de winnaars. De Toyota TS050 bolides waren de enige LMP1-hybrides aan de start en konden zonder ongelukken de wedstrijd eigenlijk niet verliezen tegen een concurrentie die uit private prototypes bestond.

Derde algemeen, en de eerste niet-hybride wagen aan de finish, werd de #11 SMP Racing BR1-AER van Stoffel Vandoorne en zijn Russische teammakkers Vitaly Petrov en Mikael Aleshin. Zij reden een quasi vlekkeloze race en Vandoorne – die de slotstint afwerkte – pakt bij zijn debuut in Le Mans dus al meteen een prijs,  18 jaar nadat er met Eric van de Poele nog een Belg op het algemene podium stond. In LMP2 had de #36 Signatech Alpine lange tijd uitzicht op de tweede plaats, maar na de problemen van de #26 G-drive Oreca kreeg het trio Nicolas Lapierre, André Negrao en Pierre Thiriet de leiding in de schoot geworpen. Zij zegevierden met ruime voorsprong op de #38 Jackie Chan DC Racing Oreca van o.a. Ho-Pin Tung.

GTE Pro werd tijdens de laatste ronde onthoofd door een SC-interventie, waaruit de #51 AF Corse Ferrari van Alessandro Pier Guidi, James Calado en Daniel Serra voordeel haalde. Toen ook de #63 Corvette nog in de problemen kwam, lag de weg naar de zege open voor AF Corse, vór twee wagens van het Porsche Gt Team. In GTE Am noteren we Nederlandse winst voor Jeroen Bleekemolen, die samen met zijn teamgenoten Ben Keating en Felipe Fraga de #85 Ford GT naar de zege. Bleek en Co leidden zowat de hele race en werkten een feilloze wedstrijd af, om te zegevieren vóór de #56 Team Project 1 Porsche.

Nog meer pechvogels tijdens de slotfase:

Pech was er tijdens de laatste uren van de race voor Racing Team Nederland. Nick de Vries ging bij het uitkomen van Indianapolis rechtdoor en belandde hard in de banden. De rijder bleef gelukkig ongedeerd en kon de zwaar gehavende bolide nog terug brengen naar de pits, waar de crew de herstellingen uitvoerde en met nog twee uren te racen verscheen de RTN Dallara #29 weer op de baan. De Vries gaf mee dat de ophanging vooraan het begeven had en hij daardoor machteloos was.

Nog een Nederlander die pech kende… Op zowat twee uren voor het einde parkeerde Philipp Eng, ploegmakker van Nick Catsburg, de #81 BMW opzij met een storing. Eng kreeg de wagen weer aan de praat, maar de BMW zakte verder weg in het klassement. Overigens kon BMW in deze race helemaal geen vuist maken en zal het al blij zijn met twee wagens die gewoon de finish halen.

Corvette werd eerst het slachtoffer van de SC-procedure die de RTN Dallara had veroorzaakt. Drie Safety Cars op de baan en dat speelde in het voordeel van de #51 Ferrari. de #63 Corvette ging pitten, maar stond dan nog een tijdje voor het rode licht op het einde van de pitlane. Alsof dat nog niet genoeg was werd de Amerikaanse gele bolide helemaal uitgeschakeld voor de zege toen Magnussen spinde en in de pits dik 2 ronden verloor.