24u LM – Job van Uitert naar Le Mans en in ELMS met G-Drive.

Job van Uitert G-DriveNadat hij in 2018 met RLR Motorsport al kon aantreden in het ELMS-kampioenschap en ook Road to Le Mans afwerkte met een Ligier LMP3 van RLR Motorsport mikt Job van Uitert dit jaar een stap hoger. De pas 20-jarige belofte uit het Nederlandse Dongen, die vorig jaar in ELMS de LMP3-titel behaalde en er Rookie of the Year werd, ondertekende immers een overeenkomst bij G-Drive Racing, het team dat al diverse jaren de successen opstapelt in zowel FIA WEC als in ELMS. G-Drive is overigens regerend kampioen in ELMS. Hij wordt bij G-Drive ploegmaat van de ervaren kerels Jean-Eric Vergne en Roman Rusinov in ELMS en werkt met hen in juni ook de 24 Uren van Le Mans af.

Job van Uitert“Dit is een droom die uitkomt, zoveel is wel duidelijk”, aldus Van Uitert die een van de meest competitieve zitjes van het seizoen heeft bemachtigd. “G-Drive Racing heeft drie titels in het Europees kampioenschap, was ook al eens de beste in het wereldkampioenschap en is een van de topteams op Le Mans. Dit is zonder twijfel de beste plek om mijn carrière te vervolgen, een plek waar ik kan racen om overwinningen”, aldus Van Uitert die weet dat alle ogen op de #26 Oreca 07 gericht zullen zijn. “Met Jean-Eric en Roman heeft het team al een bijzonder competitieve basis en ik ga er alles aan doen om samen met het hen succesvol te zijn.”

Job van UitertG-Drive Racing zal naast de zes wedstrijden in de European Le Mans Series, waar het haar titel verdedigt, eveneens de zes uur van Spa-Francorchamps, een wedstrijd in het wereldkampioenschap, gaan rijden ter voorbereiding op de 24 uur van Le Mans. Een evenement dat meer is dan alleen een race, weet Van Uitert: “Le Mans is de grootste wedstrijd van de wereld en naast de jacht op een vierde ELMS-titel voor het team zijn alle pijlen gericht op succes in Frankrijk. Dat ik in die wedstrijd, bij dit team, met zulke kansen mijn debuut mag maken is zoals gezegd een droom die uitkomt.”