Varia – Bommetje ontploft in Belgische circuitracerij: zware schorsing dreigt voor Anthony Kumpen !

Gisteren was er in Hasselt in de ambtswoning van Gouverneur Herman Reynders een persvoorstelling n.a.v. de terugkomst van DTM naar Zolder. Natuurlijk stond DTM er centraal, maar in de wandelgangen ging ook vaak de naam van Anthony Kumpen over de lippen. Volgens diverse insiders ter plaatse was de 40-jarige Hasselaar voor 4 jaar geschorst wegens gebruik van verboden middelen. In de loop van de dag kreeg Racinglife.nl de bevestiging dat er wel degelijk iets gaande was en dat er een positieve dopingplas werd afgeleverd tijdens de laatste editie van de 24 Hours of Zolder. We konden ook het vonnis van deze zaak inzien en vernamen dat Kumpen tegen deze uitspraak beroep heeft aangetekend.

De schorsing is dus nog niet definitief en Racinglife.nl had dan ook de intentie om het verdere verloop van deze zaak af te wachten alvorens hier ruchtbaarheid aan te geven. De Belgische krant “Het Laatste Nieuws” bevestigde echter deze ochtend kort na 6u al het hele gebeuren in een vrij uitgebreid artikel ( klik HIER ) en ongetwijfeld zullen diverse andere (nationale) media hier gretig op inpikken. Wij gaan het verlopig bij dit artikel houden, tot de uitspraak van de beroepsprocedure (waarvoor de pleidooien reeds werden gevoerd) bekend is en we hopelijk met positief nieuws hierover kunnen uitpakken. Ondertussen kunt u het originele vonnis raadplegen door te klikken op : NADO_Vlaanderen_-_2019_01_09_(a)

Het was inderdaad al menig autosportliefhebber opgevallen dat Anthony Kumpen niet meer in actie was gekomen na de recentste 24 Hours of Zolder. De reden die werd opgegeven was dat Kumpen nog teveel last had van de gevolgen van een ongeval eerder dat jaar tijdens een wedstrijd voor de NASCAR Whelen Euro Series in Tours. Toch reed hij na dat ongeval nog wel de 24 Hours of Zolder, waarna het stil werd rond hem. Tot er gisteren dus meer nieuws doorsijpelde…