ADAC GT – Audi wint tweede race, KTM succes in GT4, contract Zandvoort verlengd

Het ADAC GT Masters weekeinde op het circuit van Zandvoort zit er weer op. Teams en fans kregen stormachtig weer voor hun kiezen, maar op de laatste dag was het toch redelijk goed vertoeven op Zandvoort. De ADAC-organisatie bleek het hiermee eens te zijn, zij bevestigden dat ook in 2020 en 2021 er een ADAC GT Masters weekeinde zal worden gehouden op Zandvoort.

Dringen geblazen in de openingsronde van de tweede wedstrijd van de ADAC GT Masters, maar wonder boven wonder komt iedereen ongeschonden de eerste ronden door. Het stilvallen van de Corvette van David Jahn op het rechte stuk leverde een safety car op. Na de herstart bleef Christopher Mies aan de leiding, voor Dries Vanthoor en Philip Ellis. De koplopers kwamen in dezelfde ronde de pits in en het was Vanthoor’s teamgenoot Ricardo Feller die de leiding wist te nemen, voor Fabian Vettel (Mercedes) en Max Hofer (Audi). Hofer, teamgenoot van Mies, wist in de Hans Ernst-bocht de tweede plaats te heroveren, waardoor Montaplast by Land-Motorsport alsnog een een-twee weet te behalen in de Zandvoortse duinen. Fabian Vettel wist de Mercedes die hij deelt met Ellis als derde over de streep te krijgen. Jeroen Bleekemolen kwam niet verder dan de 16e plek, Indy Dontje eindigde als 21e en Kelvin Snoeks werd slechts 23e.

Na twee podiumplekken was er vandaag een overwinning voor de True Racing KTM X-Bow in de ADAC GT4 Germany. Eike Angermayr en Mads Siljehaug pakten de overwinning, nadat de Noor kort voor het einde simpel Hamza Owega wist te passeren. Jusuf Owega nam bij de start veel risico in de Tarzanbocht en wist een flinke voorsprong op te bouwen, maar na de rijderswissel kwam Siljehaug snel dichtbij en vier minuten voor het einde wisselden de KTM en Mercedes van positie. Siljehaug’s teamgenoot Laura Kraihamer tikte kort daarna nog de BMW van Michael Schrey rond. De Oostenrijkse dame kreeg door het duwtje kort de derde plaats in handen, maar het levert haar ook een drive through op. Hierdoor krijgt Racing One de laatste podiumplaats in de schoot geworpen.

Bij de tweede ADAC TCR Germany race ging de overwinning naar Michelle Halder. Na een vertraagde start, in verband met het stilvallen van de Hyundai van Theo Coicaud in de opwarmronde, wist de Duitse als eerste dame ooit een wedstrijd in de ADAC TCR Germany op haar naam te schrijven. Halder dook als eerste de Tarzanbocht in en haar tegenstanders zagen de Profi-Car Honda Civic niet meer terug. Achter Halder werd Antti Buri met zijn Audi nog op de huid gezeten door Mike Halder, de broer van. Hij wist echter Buri niet te passeren en zo eindigde de familie Halder als eerste en derde. Buri verstevigde met zijn tweede plaats wel de leiding in het kampioenschap.

Paul Aron (Prema Powerteam) en Sebastien Estner (Van Amersfoort Racing) pakten de zeges in de twee ADAC Formule 4 wedstrijden op de zondag. De 15-jarige Est Aron won de race op de vroege zondagochtend, terwijl Estner in de laatste race van het weekeinde Van Amersfoort Racing een zege op het thuiscircuit bezorgde. Bijna was er in de eerste race een volledig Prema podium,  maar Gianluca Petecof kreeg van de wedstrijdleiding een straf voor het veroorzaken van een aanrijding met Dennis Hauger van de baan ging. In de tweede race bleek Estner in tegenstelling tot menig andere rijder op de baan en wist tussen de safety car periodes door de leiding te behouden. In de slotronde pakte Alessandro Ghiretti nog de tweede plaats ten koste van Gregoire Saucy. Kampioenskandidaat Arthur Leclerc crashte twee keer op zondag, waardoor zijn achterstand op leider Théo Pourchaire, verder opliep. Pourchaire haalde op Zandvoort twee keer het podium.

Ook de tweede race van de Porsche Carrera Cup Deutschland toonde aan dat het circuit van Zandvoort nog de nodige aanpassingen zal moeten ondergaan voor de Grand Prix. Sandro Kaibach ging bij het uitkomen van de Hans Ernstbocht de bandenstapel in en vloog over de kop. De race werd hierop in de derde ronde stilgelegd en later hervat achter de safety car. Bij de herstart wist Michael Ammermüller de leiding te behouden, voor Jaap van Lagen en Julien Andlauer. Laatstgenoemde ging van de baan nadat hij werd geraakt door de aanvallende Larry ten Voorde en zakte terug tot plek 7. Ondanks druk van Van Lagen wist Ammermüller als eerste over de streep te komen, mede door een late safety car periode, die er voor zorgde dat er geen gevecht tot de finish mogelijk was. Pereira eindigde als derde, nadat Ten Voorde na afloop een tijdstraf kreeg voor de botsing met Andlauer.