Belcar – Baelus Motorsport wil positieve lijn doortrekken.

De tweede plaats in de 24 Hours of Zolder (Klasse Belcar 5) was voor het bescheiden Baelus Motorsport een opsteker van jewelste. Dat ze met een quasi standaard Cup-BMW M235i ook ei zo na de algemene top 10 haalden was een gegeven dat de glimlach op de gezichten van de rijders en de teamleden enkel maar breder maakte. “Ik zeg het al diverse jaren en ik blijf erbij: wij moeten het hebben van de regelmaat”, aldus Filip Baelus. Met nog twee wedstrijden voor de boeg is Baelus Motorsport trouwens tweede in de tussenstand voor het kampioenschap in de klasse Belcar 5 en is de achterstand op de leider niet onoverbrugbaar…

“Toch zal het niet eenvoudig worden om die plaats in de tussenstand te behouden en al zeker niet om de leidersplaats in het kampioenschap te bemachtigen, want beide races die nog op de kalender staan worden verreden over 125 minuten”, verklaart Filip Baelus. “Wij zijn meer de mannen van de lange adem. Zeker met onze Cup-BMW M235i, die nog steeds in quasi standaard configuratie staat, is het een hele opdracht om in de kortere wedstrijden de concurrentie het vuur aan de schenen te leggen. Ook het feit dat de tijdspanne tussen de twee laatste maches van het kampioenschap beperkt is zou wel eens in ons nadeel kunnen spelen, want voor een klein amateurteam is dat natuurlijk geen zegen. Maar goed, in onze klasse zijn we niet het enige amateurteam en wat mij betreft kunnen we nu al terugblikken op een geslaagd seizoen. Als het eventjes kan willen dat seizoen ook nog besluiten met twee podiumplaatsen, te beginnen komend weekend in Zolder!”

Samen met Filip Baelus is Bart Lievens de drijvende kracht achter het team. “Ik kan me volmondig aansluiten bij wat Filip naar voor bracht”, zegt Bart Lievens. “De race in Zolder brengt ons terug naar het circuit waar we twee maanden geleden fantastische momenten beleefden. Wie weet wordt dat komend weekend wel weer zo. Echter: de realiteit zegt ons dat die kortere races ons en onze wagen niet op onze maat gesneden zijn. We rekenen zoals steeds op de betrouwbaarheid van de bolide en dat komt natuurlijk meer tot recht in de langere wedstrijden. Toch durf ik zeggen dat ons topresultaat in de 24 Hours of Zolder bij ons werkt zoals een bepaald energiedrankje: het geeft ons vleugels! En een vogel met een medaille rond de nek oogt best fraai, dus mikken we weer op een podiumplaats in Zolder”, besluit Bart Lievens.