Belcar – Belgium Racing stopt dominantie Norma en wint moeilijke race.

De voorlaatste wedstrijd voor het Belcar Endurance Championship zorgde voor de nodige sensatie op de natte baan van Circuit Zolder. Al vóór de effectieve start – tijdens de extra formatierondjes achter de SC – schoof Tom Boonen ging Tom Boonen met de #110 Deldiche Norma tot twee keer toe rond de as. En kort na de start, die vrij vlot verliep, mocht de SC alweer de baan opkomen na een ravage bij de Jacky Ickx chicane, met de Lamborghini van Jimmy De Breucker en de Norma van Stephan Brintzinger als voornaamste slachtoffers. Met een lange neutralisatie in het vooruitzicht een ideaal moment om 1 van de verplichte pitstops af te werken voor de meeste teams… Die pitstops gooiden tijdens de SC-interventie de volledige rangorde overhoop en we kregen zelfs eventjes de Radical RS5 – de rook netjes gecamoufleerd door de spray – op de tweede plaats, alvorens de wagen nog maar eens uit de race verdween.

Independent Motorsports had met de Lamborghini geen pitstop gemaakt en leide bij de herneming de race, vóór de Porsche Cayman bolides van GP Elite en Red Ant Racing, gevolgd door 3 wagens uit de klasse 6. Lang duurde dat feestje niet voor die wagens want een ronde later hadden snellere bolides hun plaats ingenomen. Ook de Red Ant Bolide kon slechts genieten van de gunstige positie, want al snel schoof Yannick Redant van de baan bij het uitkomen van de Eerste Linkse. Na een half uur wedstrijd hadden we Independent Motorsports aan de leiding met de Lamborghini van Xavier Stevens – die geen pitstop gemaakt had –  vóór John Rasse in de #4 MARC 1 wagen en Xavier Maassen in de #16 Porsche 991. Sommige favorieten zoals de Krafft Norma´s van Longin-Corten, de #110 Deldiche Norma en ook de McDonald´s Norma verloren een pak tijd (tot 10 seconden per ronde ! ) in het middenveld en stonden voor een quasi onmogelijke opdracht indien ze nog wilden winnen.

Vooraan werd Stevens aan de leiding afgelost door Maassen, die zich met zijn #16 Porsche als een visje inhet water voelde op de natte piste. Maar na zowat een uur kregen we opnieuw de SC op de baan nadat de Hamofa-bolide was stilgevallen en kort daarna Wim Spinoy met de #22 Mercedes in de problemen kwam bij de Villeneuve chicane en we Sam Dejonghe zagen terugvallen naar de kelder van het klassement. Dat bracht sommige van de favorietenwagens opnieuw in het spoor van de leider terwijl diverse Norma´s al 1 of meerdere ronden achterstand telden.

Bij de herstart had Yves Noel het stuur genomen van de leidende bolide en hij schoot ook het best uit de startblokken. Achter hem volgde Tom Van Rompuy in de MARC II Mustang en Tim Joosen, die onnodig lang werd opgehouden door een tragere wagen. Die volgorde werd nog aardig door elkaar geschud in het laatste half uur van de race. Noel viel zoals te verwachten vooraan weg eens het echt om de knikkers ging en Dylan Derdaele – auteur van een sterke race die hij alleen afwerkte – bedreigde de nieuwe leider Tom Van Rompuy, terwijl de Norma´s het heel moeilijk hadden en door hun lage gewicht moeilijk grip vonden op de natte ondergrond. Derdaele stormde door naar de leiding ten koste van Van Rompuy. Koen Wauters volgde als derde en Fred Bouvy – regenspecialist bij uitstek – liet als vierde tijden noteren die op dat ogenblik een pak sneller waren als deze van de andere Norma-rijders.

Derdaele was met de #99 een verdiende winnaar van deze race en ook de #4 MARC II Mustang van VAn Rompuy zal op heel wat sympathie kunnen rekenen. Independendent Motorsport, dat lange tijd derde reed, zag een podiumplaats verloren gaan door een falende strategie, waardoor plots de #111 Norma van Tim Joosen een sprintduel voor de derde plek mocht uitvechten met Fred Bouvy in de #991 No Speed Limit Norma. Joosen haalde het en werd derde in ee race die heel de rangschikking voor het kampioenschap overhoop haalt en een zeer spannende ontknoping beleeoft over twee weken op het TT Circuit in Assen.