Belcar – Deldiche Racing wint slotrace, Belgium Racing pakt algemene titel.

Deldiche Racing heeft het seizoen in schoonheid afgesloten met een overwinning van de #111 Norma van Luc de Cock, Tim Joosen en Tim Verbergt. Maar er zullen ongetwijfeld dubbele gevoelens heersen binnen het team, dat de #22 Veidec Mercedes bovenop hun #110 Norma van Tom Boonen zag belanden. Een zware crash dus die de wedstrijd waarin Belgium Racing de titel pakte toch wat ontsierde.

Een vlekkeloze start voor de meeste bolides vooraan het veld met enkel de #110 Deldiche Norma die een vijftal plaatsen verloor, terwijl de Krafft bolide met Stienes Longin oprukte naar de tweede plaats en in de vierde ronde ging aansluiten bij leider Tim Joosen. Met in hun spoor Koen De Wit in de McDonald´s Norma reden deze wagens weg van de rest, aangevoerd door Dylan derdaele in de Belgium Racing Lambo als eerste GT al op 25 seconden na amper zes ronden. Bij de Porsche leidde John de Wilde (Porsche), Michael Cool (Veidec Mercedes) voerde GT4 aan en bij de touring cars zagen we JR Motorsport (klasse 5) en VDW Motorsport (Klasse 6) aan het commando. Het eerste incident in de race kwam op naam te staan van de Porsche #150, die in bocht 10 de #67 Norma een onprettige dag bezorgde en daarvoor een Drive Through penalty kreeg.

Na goed een half uur race mochten Bert en Stienes Longin samen met Cristoff Corten de titelambities begraven. De Krafft Norma had mechanische schade achteraan en diende de pits op te zoeken, waar er druk gesleuteld werd aan de bolide, maar dat duurde zeer lang. Daardoor kwam Koen De Wit op de tweede plaats terecht, maar dat was al ruim 11 tellen achter leider Tim Joosen. De derde in de race – de Belgium Racing Lamborghini – werd nog net niet gedubbeld. Twee ronden later verloor Joosen de leiding aan De Wit, om die 1 ronde later te heroveren. Na 47 minuten kwam de SC op de baan toen diverse wagens betrokken raakten in een ongeval. Kenneth Heyer (Veidec Mercedes) reed de #110 Norma (Tom Boonen) aan en het gebeuren eindigde pas toen hij bovenop de wagen van Tom Boonen belandde, met een pak schade tot gevolg. Niet enkel aan de wagens, maar ook de circuitafbakening werd hertekend en bovendien raakte Kenneth Heyer licht geblesseerd. Gedurende een drietal kwartier werd de race geneutraliseerd achter de SC.

Bij de herstart leidde de McDonald´s Norma (nu met Kris Cools aan het stuur), vóór Tim Verbergt in de 111 Deldiche bolide en Damien Coens met de #991 Norma. Verbergt had een twintigtal seconden achterstand, maar reed prima door het verkeer en met nog 19 minuten op de klok was zijn achterstand op Cools geslonken tot 7 seconden! Ondertussen was ook de Krafft Norma terug op de baan gekomen en realiseerde Cristoff Corten snelle rondetijden, maar dat was uiteraard op vele ronden van de kop van de wedstrijd. Verbergt was ontketend en liet tijden noteren die per ronde wel 5 seconden sneller waren als deze van Cools, wat ervoor zorgde dat de #111 Deldiche Norma een kwartier voor het einde de leiding nam en naar de zege stormde. De klasse 3 werd niet meer geleid door de Lambo van Belgium Racing, maar wel door het gelijkaardige exemplaar van WCB Racing. Dat zal bij de troepen van Patric Derdaele echter niet in de koude kleren kruipen, want gezien de pech van de Krafft Racing Norma reed de bolide zonder grote tegenstand naar de algemene titel in het Belcar Endurance Championship. (Een meer gedetailleerde blik in de diverse klassen volgt)

UITSLAG