Belcar – Een blik op de kampioenen in de diverse klassen.

Na afloop van de seizoensfinale op het TT Circuit van Assen mag Belgium Racing zich de nieuwe algemene Belcar-kampioen noemen. Dylan Derdaele en Nicolas Saelens zagen hun laatste titelconcurrent, de #11 Krafft Racing Norma, al na een half uur voortijdig de pitstraat binnenrijden, waarna het Lamborghini-duo enkel naar het eind hoefde te rijden en de titel kon vieren.

In Belcar 1 was de #11 Krafft Racing Norma M20 FC al zeker van de titel vóór de start van de slotrace. Bert Longin, Stienes Longin en Christoff Corten wonnen dit seizoen drie wedstrijden, waaronder de 24 Hours of Zolder. Pech op het einde van het seizoen strooide roet in het eten voor wat betreft de algemene titel, maar de kroon in de topklasse van het Belcar Endurance Championship is toch mooi meegenomen.

EMG Motorsport pakt in Belcar 2 de klassentitel met de Porsche 991 van Nicolas Vandierendonck, Filip Teunkens en Bas Schouten. Nadat Fred Bouvy en Damien Coens al na twee meetings beslisten om van montuur te veranderen en in een andere klasse belandden kenden de EMG-boys geen tegenstand meer. In Assen sloten ze het seizoen af met een tweede plaats in de klasse, achter gastrijder John de Wilde.

Belcar 3 levert een kampioenentitel op voor WCB Racing. Jimmy De Breucker en Yannick Hoogaars wonnen in hun klasse met de door Leipert Motorsport ingezette Lamborghini Super Trofeo twee races, waaronder de etmaalrace in Zolder. In de eindstand geven die (dubbele) punten de doorslag en laten de WCB-rijders de rest van de Belcar 3 deelnemers achter zich. Belgium Racing pakt zoals hierboven vermeld de algemene titel, maar werkte de 24 Hours of Zolder af met een wagen uit een andere klasse waardoor de troepen van Patric Derdaele geen punten pakten in Belcar 3 tijdens die race.

Belcar 4 was – helaas voor diegenen die er wel stonden – de klasse waar zowat iedereen het liet afweten. Enkel de twee bolides van Veidec Silver Eagle werkten het seizoen volledig af in deze klasse die binnen het Belcar kampioenschap ten dode opgeschreven lijkt. Het is dan ook Michael Cool in de #93 Veidec Silver Eagle by Getspeed Mercedes-AMG met de titel aan de haal gaat. Wat het volgend jaar wordt met deze klasse is momenteel koffiedik kijken, want volgens goed ingelichte bronnen zou Veidec Silver Eagle er de brui aan geven en overstappen naar een andere klasse of ander kampioenschap.

In Belcar 5 zagen we in Assen de #154 QSR Racing School BMW pas als vierde finishen, maar de sterke prestatie tijdens de 24 Hours of Zolder gaf ook in deze klasse de doorslag en ligt mee aan de basis van de titel voor Peter Van Delm, Johnny De Breucker en Luc Janssens. Baelus Motorsport reed in alle bescheidenheid naar een sterke tweede plaats in het kampioenschap en mag eveneens terugblikken op een mooi seizoen.

De #34 JJ Motorsport BMW van Guido Werckx en Tom Werckx is in Belcar 6 de kampioen. Na een seizoen vol regelmaat en diverse overwinningen in de klasse hebben de heren Werckx de titel zeker niet gestolen. En wat is er nog mooier dan dat de laureaten uit dezelfde familie stammen? Een familie die overigens niet enkel trouw is aan Belcar, maar ook aan het merk (BMW) waarmee de klassentitel werd veroverd.