Belcar – Eindsprint wordt komend weekend ingezet in Zolder.

Het Belgische nationale uithoudingskampioenschap heeft nog twee races te gaan: één in Zolder en één in het Nederlandse Assen. Volgend weekend staat op de Limburgse omloop, in het kader van de immens populaire American Festival Nascar Finals, een wedstrijd over 125 minuten op het programma. Voor de titelkandidaten een uitstekende kans om hun ambities nog eens extra kracht bij te zetten.

Het hoeft niemand te verwonderen dat de teams die het uitstekend deden tijdens de Eleven Sports 24 Hours of Zolder in de algemene tussenstand voorin te vinden zijn. Mathematisch komen nog een dik dozijn wagens in aanmerking voor de Belcar-titel 2019, maar de kans is groot dat de oppergaai zal worden afgeschoten door één van de wagens die aan vooravond van de voorlaatste meeting van het seizoen in de top-3 prijken. Daar leidt de #11 Krafft Racing Norma, winnaar van de 24 uur van Zolder, leidt met 169,5 punten, ofwel zeven eenheden meer dan de #99 Belgium Racing bolide –  deze laatste neemt volgend weekend opnieuw de vorm van een Lamborghini Supertrofeo aan. Op de derde plaats staan de regerende kampioenen, de #1 Russell Racing by PK Carsport Norma, met 155 punten. Met nog een maximum van 74 punten te veroveren is er in de algemene titelstrijd dus nog heel wat mogelijk.

In Zolder worden de vrije trainingen voor het Belcar Endurance Championship afgewerkt op zaterdagochtend (9u05), met de kwalificatiesessie ’s namiddags om 15u25. De race van 125 minuten start net voor de seizoensfinale van de NASCAR Whelen Euro Series, op zondag om 12u50.