Belcar – En we doen er nog een Trophy bij, deze keer voor Norma !

Norma Trophy
Of we straks door de Trophy-bomen het eigenlijke Belcar-bos nog zullen kunnen zien bij het kampioenschap 2019 valt stilaan te betwijfelen. Alsof zes klassen en de reeds bestaande (en deels overlappende) Porsche 911 Trophy en de Porsche Cayman ClubSport Trophy nog niet volstonden, komt nu ook Norma op de proppen met een eigen Trophy binnen het Belcar kampioenschap. Dat kondigde Norma Benelux zopas aan via een “pers bericht”.

Norma TrophyDe Norma Driver Trophy is gloednieuwe trofee op eigen initiatief van Norma Benelux die betwist wordt binnen het Belcar Endurance Championship. Elke piloot (ook gastrijder) die deelneemt met een gehomologeerde versie van de Norma M20, Norma M20F of Norma M20 FC is toegelaten tot de Norma Driver Trophy. Toegelaten motoren: Peugeot 1600cc Turbo (CNT) of atmosferische Honda motor 2000cc (CNA). Dit volgens het technisch reglement van de klasse Belcar 1.

Bijkomende regels in Norma Driver Trophy:

– In het algemeen klassement wordt voor de snelste ronde tijdens de race en voor het verkrijgen van de pole position één punt toegekend.
– De minimale rijtijd per rijder is 12% van de totale racetijd.
– De tien beste rijders scoren punten (van 10 naar 1) na elke race. De rijders van het winnende team behalen elk 10 punten in het kampioenschap, indien ze voldeden aan de vereiste minimale rijtijd.
– De Norma Driver Trophy wordt in 2019 verreden tijdens de 6 Belcar evenementen, met 2 races tijdens het eerste race evenement (7 races in totaal).

Na ieder race is er een apart podium met trofeeën voorzien. Na het raceseizoen zullen de eerste 3 piloten in de eindstand v/d Norma Driver Trophy een unieke trofee ontvangen van Norma Benelux. Bovendien ontvangt de winnaar van de Norma Driver Trophy een proefrit aangeboden door Duqueine Engineering met de Norma M30 LMP3 op het circuit van Alès Cévennes in Frankrijk.