Belcar/Fiesta BE – QSR Racing School met 5 wagens in Racing Festival Spa!

Wat enkele jaren geleden bescheiden begon is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf met een hele vloot (19 stuks!) aan race- en leswagens: de QSR Racing School van Stefaan Schoonjans. De QSR Racing School biedt ondertussen een waaier aan activiteiten, gaande van circuitdopen en racecursussen tot het organiseren van allerhande incentives. QSR GT LoungeOnlangs kwam daar als neusje van de zalm de GT Lounge bij, gelegen langs het circuit van Zolder op het einde van de rechte lijn. Daar kunnen bedrijven, sponsors of teams terecht voor VIP-events in eigen beheer, maar natuurlijk kan ook QSR instaan voor het goede verloop. En natuurlijk is er ook de racerij, want QSR groeide op korte termijn uit tot een van de grotere teams in de Belgische circuitracerij.

Met zijn Racing Team trekt Stefaan Schoonjans komend weekend richting de Belgische Ardennen. Op de wereldvermaarde omloop van Spa-Francorchamps wordt immers het traditionele QSR Fiesta CupRacing Festival afgewerkt met op het programma o.a. de Ford Fiesta Sprint Cup en het Belcar Endurance Championship. In beide series is QSR vertegenwoordigd en in totaal brengt het team maar liefst vijf wagens aan de start. Zo strijden de broers Ayrton en Yannick Redant beiden mee vooraan in de Ford Fiesta Sprint Cup. De heren staan resp. 1ste en 2de in het juniorkampioenschap en bovenal: Ayrton Redant maakt een realistische kans om de eerste algemene kampioen te worden in dit nieuwe kampioenschap!

Verder brengt QSR maar liefst drie wagens aan de start van het Belcar Endurance Championship. In de klasse Belcar 3 is er de bloedmooie Mercedes AMG GT4 waarmee Jimmy De Breucker en Yannick Hoogaars de Woutim en CarroBel kleuren verdedigen. In de hogere GT-klasse treffen we Rodrigue Gillion en de Amerikaan John Mauro aan. Zij doen het met een Porsche 991 GT3 Cup en waren de afgelopen 24 Hours of Zolder de revelatie van de race. Tenslotte zet QSR ook nog een BMW 325i in voor de ervaren Luc Janssens en Joel Uylenbroeck. Dit tweetal wordt bijgestaan door Johnny De Breucker, broer van Jimmy.

Tijdschema Belcar & Ford Fiesta Sprint Cup:

Zaterdag 29 september:
09u40: vrije training BELCAR
12u05: kwalificatie FIESTA
12u50: kwalificatie BELCAR
16u30: Race 1 FIESTA (30 min.)

Zondag 30 september:
14u05: Race 2 FIESTA (30 min.)
14u55: Race BELCAR (180 min.)