Belcar – Mag Belcar dit jaar rekenen op 50 (of meer) wagens ?

Zeker is dat natuurlijk niet, maar de kans is in elk geval niet uitgesloten dat het Belcar Endurance Championship dit jaar wel degelijk de kaap van de 50 wagens zal overschrijden. En dat is enkel positief te noemen. We kunnen ons ook opmaken voor een strijd met diverse bolides vooraan in het veld. De komst van 3 of meer Lamborghini Super Trofeo bolides zorgt ervoor dat de kloof met de proto´s miniem zal zijn, want de wagens realiseren moeiteloos de rondetijden van hun GT3-broertjes. Overigens zal bij de proto´s het merk Norma zeer sterk vertegenwoordigd zijn met 6-7 wagens, waarvan er een 3-tal beschikken over de turbo krachtbron.

Porsche, dat jarenlang sterke deelnemersaantallen leverde, zal dit seizoen minder uitdrukkelijk aanwezig zijn met de 991 Cup. En daar is natuurlijk een reden voor.  “In de aanloop naar het seizoen 2018 investeerden we in een nieuwe Porsche 911”, vertelt Belgium Racing teameigenaar Patric Derdaele. “Daardoor domineerden we in het Belcar Endurance Championship onze klasse en wonnen we ei zo na de algemene titel, ondanks dat onze Porsche moest opboksen tegen andere wagens die over één ronde meerdere seconden sneller waren. De handhaving van een minimale rondetijd voor die snellere wagens voorkwam dat de verschillen nog verder opliepen, maar voor dit seizoen besloot de organisatie die normtijd de facto te schrappen. Willen we dus nog kunnen strijden voor zeges en wie weet de titel, dan moeten we dus op zoek naar een oplossing.” Het team stapt over op een Lamborghini Huracán Super Trofeo voor rijders Dylan Derdaele en Nicolas Saelens. (nvdr: de normtijd wordt volgens de organisatoren NIET geschrapt en blijft bestaan conform het reglement 2018.)

GT4 wordt dit jaar in Belcar een zwak broertje. Dat is overigens ook logisch, want diverse van de beschikbare GT4-types kosten in aankoop het dubbel van een proto, zijn in running cost ook pakken duurder dan pakweg die nieuwste generatie CN2 prototypes en realiseren rondetijden die in Zolder bvb makkelijk 10-12 seconden langzamer zijn. In een kampioenschap dat voorbehouden is aan GT4-bolides zit wel degelijk strijd, maar in voor een open kampioenschap is de verhouding prijs/prestatie zeker niet ideaal te noemen. De Porsche Cayman Trophy zal dan wel weer op meer succes mogen rekenen en 7-9 dergelijke wagens lijk ons in Belcar wel haalbaar. “Belcar Specials” zijn steeds mooi voor het publiek en een welkome aanvulling. TCR-wagens hebben wel degelijk hun plaats in de endurance racerij, zie maar naar de aantallen van deze bolides die er wereldwijd in de diverse uithoudingskampioenschappen aan de start komen.  En natuurlijk zullen er ook weer de nodige BMW´s opduiken, zowel in de klasse 5 als de klasse 6. Dat alles samen laat ons enkel het beste vermoeden voor Belcar 2019, dat naar onze bescheiden mening wel eens de kaap van de 50 deelnemers zou kunnen overschrijden!