Belcar – Norma’s snelst in incidentrijke vrije training te Spa

In de vrije training voor het Belcar Endurance Championship te Spa, die zopas werd afgewerkt in het kader van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup waren de Deldiche Racing by JTB Norma’s het snelst. De sessie kende tal van schuivers en werd niet minder dan 3 keer geneutraliseerd.

De Norma’s bleken meteen de beste tijden neer te zetten, en Jeffrey Van Hooydonk was lange tijd de snelste met de #1 Norma M20 FC van Russell Racing by PK Carsport (2:20.726). Uiteindelijk verbeterden beide Deldiche Racing by JTB bolides deze chrono: Tim Verbergt zette met de #111 een tijd van 2:20.184 neer, gevolgd door Tom Boonen in de #110, die slechts een fractie trager bleek (op 0:00.023).

De eerste Lamborghini SuperTrofeo klokte de 6de tijd op zo’n 4,5 seconden van de snelste Norma: de #8 Huracan van Independent Motorsports voert Belcar 3 aan, gevolgd door de WCB Racing Team by Leipert Motorsport bolide (#999). De eerste Porsche is de #3 van THEMS Racing by EMG Motorsport (2:29.200). In Belcar 5 en 6 zetten respectievelijk de #12 Saker van VGL Racing en de #34 JJ Motorsport BMW de snelste tijden neer.

Tijdens deze vrije training waren er tal van problemen. De GP Elite Cayman Club Sport #701 van Paul Van Splunteren en Alexander Goddijn kreeg meteen bij het oprijden van het circuit technische problemen, waardoor al na 6minuten de lichten voor het eerst op rood gingen. Een tweede neutralisatie werd veroorzaakt door de #77 Domec Racing Radical, die na 20 minuten in les combes de vangrail kuste.

Ook de AR Performance BMW’s kenden problemen, waardoor de sessie nog een 3de keer werd stilgelegd. De #69 strandde in speakers corner, terwijl zijn collega #88 in dezelfde ronde in de problemen kwam bij het uitkomen van de pif paf, waarbij vloeistoffen op de asfalt terecht kwamen.

Om 14u10 wordt straks de kwalificatie afgewerkt.

Uitslag vrije training