Belcar / NWES – Bert en Stienes Longin aan het woord.

Vader Bert en zoon Stienes traden dit weekend beiden in de arena in Zolder. Bert streed samen met Christoff Corten in het Belcar Endurance Championship terwijl Stienes op jacht ging naar succes in de NASCAR Whelen Euro Series. Beiden kregen te maken met hectische weersomstandigheden.

Bert Longin en Christoff Corten pakten een podiumplaats in Belcar 1. Dat was met nog één wedstrijd te gaan meteen voldoende voor zekerheid over de titel in de klasse. Omdat het duo van de #11 Krafft Racing Norma algemeen echter niet hoger geraakte dan een zevende plaats, verliezen ze wel de leidersplaats in de algemene Belcar-tussenstand. “De wagen was zo goed als onbestuurbaar”, legt Bert uit. “De ophanging bleek voor deze natte omstandigheden veel te hard afgesteld, ik moest heel voorzichtig zijn bij het accelereren en remmen. Eén keer liet ik me vangen, en ik stond onmiddellijk achterstevoren.” De Krafft Racing Norma ging als derde in Belcar 1 en zevende algemeen over de streep. Met nog één meeting te gaan, de in Assen, kan de Krafft Racing in Belcar 1 niet meer worden bijgebeend. In de algemene tussenstand kijkt het team tegen een achterstand van elf punten aan. “Die titel in Belcar 1 is al een hele opsteker, maar we willen meer”, klinkt het strijdvaardig bij Longin en Corten. “In de algemene titelstrijd is echter nog niets beslist en we zullen er alles aan doen om de Belcar-titel 2019 te veroveren.”

Stienes Longin moest tot de allerlaatste race van het seizoen wachten alvorens hij de zegebloemen kon pakken in de Elite 1 divisie van de NASCAR Whelen Euro Series. De youngster die tot voor kort in strijd was voor de titel won op zondag de slotrace van het kampioenschap en gaf daarbij een flink stuk regen-rijles want hij was immers outstanding. De titel was buiten bereik, maar de kroon van vice-kampioen was wel van hem. “Ik moet alle fans en stewards langs het circuit bedanken, ik voelde hun steun tot in de auto”, glunderde Longin. “Of dit de ontgoocheling over het missen van de titel goedmaakt? Voor een heel groot stuk wel. De laatste race van het seizoen kunnen winnen, zeker voor eigen publiek, is fantastisch. En ik heb ondertussen ook vrede met de tweede plaats in de eindstand. Volgend jaar ééntje beter!”