Belcar – Opnieuw podiumplaats voor Baelus Motorsport.

Bij Baelus Motorsport zagen we na de wedstrijd voor het Belcar Endurance Championship in Spa opnieuw alleen maar blije gezichten. Het team boekte met de BMW M235i Cup een tweede opeenvolgende podiumplaats in de klasse Belcar 5 en kijkt nu al reikhalzend uit naar het volgende treffen. Dat is meteen ook de belangrijkste race van het jaar voor Baelus Motorsport, want de volgende wedstrijd is immers de 24 Hours of Zolder.

Tijdens de meeting in Spa waren de rijders van dienst Filip Baelus, Bart Lievens en Patrick Michiels. Het doel was om niet puntenloos huiswaarts te keren en daar is men ruimschoots in geslaagd. Met hun BMW M235i Cup, die nog steeds in vrijwel standaard configuratie staat, reden ze naar een knappe derde plaats in de klasse Belcar 5. “Als je ziet wie er voor ons eindigt, dan was de derde plaats het hoogst haalbare in onze klasse. Niettegenstaande het feit dat het enerzijds wel frustrerend is dat men een ongelijke strijd moet aangaan tegen wagens die aan de basis maar liefst 10 seconden sneller zijn, tonen wij ons tevreden met het resultaat van het weekend”, aldus Bart Lievens. “We laten ons ook niet verleiden tot het uitvoeren van ingrijpende aanpassingen aan de wagen, want die gaan vaak ten koste van de betrouwbaarheid. Gezien het feit dat voor ons de 24 Hours of Zolder de belangrijkste wedstrijd van het jaar is, dragen we die betrouwbaarheid van de bolide hoog in het vaandel.

Ik kan enkel beamen dat ik net als Bart die betrouwbaarheid van onze BMW M235i Cup voorop stel”, voegt Filip Baelus toe. “We hebben nu twee wedstrijden na elkaar bewezen dat we met een homogene rijdersequipe en een sterke crew achter ons toch kunnen meedraaien in de top drie van onze klasse, ondanks een minder krachtige bolide. Voor de 24 Hours of Zolder komt ´good old´ Paul Lievens opnieuw zijn plaatsje binnen het team innemen en traditiegetrouw zal ook Eveline Maes opnieuw van de partij zijn. De wedstrijd in Spa was een perfecte voorbereiding op de Zolderse etmaalrace voor zowel de rijders als het team. De rijders hebben ieder het beste van zichzelf gegeven, de wagen gaf geen krimp en ons team was zoals steeds gemotiveerd. Dat geeft een zeer goed gevoel en ik denk dus dat we alle ingrediënten in huis hebben om van de 24 Hours of Zolder een goed smakende cocktail te brouwen. See you in Zolder”, besluit Filip Baelus.