Belcar / PCCB – Genoteerd bij Koen Wauters en Nicolas Saelens

Het weekend van 18 en 19 mei 2019 stond met stip aangeduid in de agenda bij vele teams, zo ook bij Independent Motorsports (Belcar, Lamborghini Huracan) en Belgium Racing (naast Belcar ook in de Porsche Carrera Cup Benelux). Het relaas van twee rijders…

Bij Independent Motorsport praat Koen Wauters over zijn stint tijdens de Belcar race op zondag: ““De Lamborghini was bijna niet op de baan te houden”, zucht Koen Wauters. “Zodra je op het gas ging, brak de achterkant uit, zonder ogenschijnlijke reden. Ik heb dan opnieuw de pitbox opgezocht, waar het team een nieuw setje banden monteerde. Toen was het probleem meteen opgelost, maar met drie pitstops in een ingekorte race, moet je niet hopen op een goed resultaat. Na afloop bleek dat bandenleverancier Hankook een fout maakte bij het monteren van de banden. Enorm frustrerend, maar er is niemand gewond geraakt en de wagen is ook niet beschadigd, dat is het belangrijkste. We gaan nu opnieuw trachten een dialoog op te starten met de organisatoren en we hopen dat zij de nodige stappen zullen nemen om in de toekomst dit soort problemen te voorkomen. De veiligheid van onszelf en de andere deelnemers op de piste moet primeren.”

In de Porsche Carrera Cup Benelux is Belgium Racing al jarenlang een trouwe deelnemer. Net als Dylan Derdaele wist ook Nicolas Saelens afgelopen weekend sterk te presteren. Maar een ingreep van de wedstrijdleiding zette een domper op de feeststemming… “Net als in race 1 mocht ik voor race 2 vanaf de pole in mijn klasse starten”, licht Nicolas Saelens toe. “Samen met mijn ingenieur hadden we voor de start afgesproken vooral te focussen op het behalen van de zege in mijn klasse. Tijdens de race kwam het echter tot een incident met een andere wagen, waarvoor ik een drive-through penalty zou krijgen. Een zeer zware sanctie voor iets wat eigenlijk een race incident was. Ik had bovendien problemen met het communicatiesysteem in de wagen. Het team kon me bijgevolg niet waarschuwen dat ik een penalty had gekregen waardoor ik de zwarte vlag werd getoond, wat impliceert dat je meteen naar de pitstraat moet. Ik ben dan mijn drive-through gaan uitzitten en kon mijn tweede plaats vrijwaren, maar na de race kreeg ik 30 seconden straftijd omdat ik de penalty te laat had genomen. Een penalty… die in de eerste plaats niet correct was! Zo erkende de wedstrijdleiding ook nadien, maar het besluit was genomen en ik viel daardoor terug naar de derde plaats.”