Belcar – Vooruitblikken met Koen Wauters, Bert Longin en EMG-Thems Racing

Koen en Kris Wauters werken op de Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO dit weekend in Spa de derde meeting van het Belcar Endurance Championship af. Zij gingen uitgebreid testen op het Ardense circuit. “Op de testdag hebben we heel hard kunnen werken aan de afstelling van de wagen en zonder het minste probleem veel kilometers op de teller kunnen zetten”, lacht Koen Wauters enthousiast. “Ik voel me beter en beter in de wagen en ook het team tankte vertrouwen. Het is koffiedikkijken wat de weergoden in petto hebben, maar ik denk dat we in alle omstandigheden een sterke auto hebben. Het zou een prachtig verhaal zijn om Independent Motorsports, na hun zege in de 24 Hours of Zolder vorig jaar, opnieuw met de grootste trofee huiswaarts te zien keren. De jongens verdienen het en dus gaan Kris en ikzelf de ziel uit ons lijf rijden om voor het eerst in onze Lamborghini-kleuren op het ereschavot te kunnen plaatsnemen!”

De #11 Norma M20FC van Krafft Racing wordt dit weekend opnieuw bestuurd door Bert Longin en Christoff Corten. 1 (sprint)race won Krafft Racing, twee keer werden ze geklopt door een andere Norma. “Deze keer kloppen we die jongens van Russell Racing by PK Carsport”, stelt Bert Longin met een strijdvaardige grijns. “Tijdens de Zolderse Superprix kwamen we al heel dicht bij de overwinning, maar toen zorgde een ongelukkige aanrijding voor een andere afloop. We hebben dus een steekje laten vallen, maar dat zal ons geen tweede keer overkomen. In Spa zullen we er alles aan doen om te winnen.” De Ardense omloop zou zijn beruchte reputatie dit weekend wel eens alle eer kunnen aandoen, want er wordt regen verwacht in Francorchamps. “Zoveel te beter”, stelt Longin zonder aarzelen. “Dat is zeker geen nadeel voor ons. Donderdag hebben we nog een test in Spa ingelast, zodat we helemaal klaar zullen zijn voor de wedstrijd over drie uur.”

Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens krijgen bij Thems Racing by EMG Motorsport versterking van Bas Schouten. “We hebben dit jaar al enkele keren wat pech gekend. Geen grote dingen, maar een aaneenschakeling van feiten waardoor we telkens de zege misliepen. De snelheid zat doorgaans goed, maar om te winnen, moeten alle puzzelstukken op hun plaats vallen”, analyseert Nicolas Vandierendonck. “De wedstrijd in het voorprogramma van de 25 Hours VW Fun Cup, de enige Belcar-manche op Spa dit jaar, willen we afsluiten op dat hoogste ereschavot. Dat zou meteen ook een mooie beloning zijn voor het ganse team. Helaas is nog niet zeker of ik zelf het stuur ga kunnen nemen. Tijdens een testdag in Spa ben ik namelijk aangereden door een tragere deelnemer, waarna onze Porsche tegen hoge snelheid in de muur belandde. Daarom doen we een beroep op Bas Schouten dit weekend.”