Belcar – Winst voor Russell Racing en de VR Racing Marc V8 mee op het podium!

Na een bewogen tweede meeting voor het Belcar Endurance Championship staat er tot veler verrassing geen volledig algemeen Norma podium. Het zag er lange tijd wel naar uit, maar op 5 minuten voor het einde diende Tim Joosen de #111 Deldiche bolide in de pitbox af te leveren met een kapotte motor. De VR Racing Marc V8 van Van Rompuy, Qvick en Rasse werd zodoende alsnog derde algemeen en dat mag een fameuze verrassing genoemd worden. Zij zegevieren in klasse 3. Algemene winst was er voor Russell Racing, bij wie Gilles Magnus tijdens de slotstint een achterstand dichtreed en vervolgens de dichtste belagers bijna belachelijk maakte, om uiteindelijk nog 24 seconden bonus te hebben aan de finish op het trio Tom Boonen, Thomas Piessens en Sam Dejonghe (ook al met een Deldiche Norma onderweg).

In het begin van de race zagen we een ander Norma in de problemen komen. Na een vroege tactische pitstop reed Bert Longin zowaar opnieuw naar de leiding, toen de Russel Racing bolide spinde en daarbij de achterkant van de #11 Krafft Norma raakte. Longin diende de pits op te zoeken, waar hij 11 minuten verloor. Vervolgens reden zowel Christoff Corten als Bert Longin een dijk van een race om hun Norma van de 28ste naar de 8ste plaats terug te brengen. Problemen waren er ook bij Gamsiz Racing, wiens BMW M4 GT4 zwaar crashte. En zoals de traditie het stilaan wil viel de Britse Radical RS5 van o.a. Jamie Morrow weer uit…

In klasse 2, zeg maar de Porsche klasse, ging de winst naar de 991 GT3 Cup van Fred Bouvy en Damien Coens, Zij bleven de betere van de EMG bolide met Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens. Kenneth Heyer en Wim Spinoy namen klasse 4 voor hun rekening met de Mercedes AMG GT4 onder startnummer 22. In klasse 5 mochten Jochen Stevens en Laurent Vandevelde Juichen en zagen we een sterke prestatie van het trio Baelus-Lievens-Michiels, dat knap tweede werd. De BMW 325i van de familie Werckx haalde het tenslotte in klasse 6.