BGDC – Een wedstrijd rijk aan voorvalletjes in Francorchamps…

Een startkatastrofe (rollende of stilstaande start?) die op het laatste nippertje kon vermeden worden en een wedstrijd die rijk was aan “voorvalletjes”, dat was de 2de editie van de Spa 400 voor het BGDC kampioenschap. Zoals kon worden verwacht waren het de bolides van de Divisies 3 en 4 die de kop van het klassement na 400 minuten innamen. Men dacht na een indrukwekkende opmars de Porsche 991 GT3 Cup #186 van de winnaars van verleden jaar Meulders-De Wilde-Renmans vooraan te zien, maar dat was gerekend buiten een breuk van de alternatorriem op de mooie Duitse wagen. Dat kwam ten goede aan de RXC Domec #007 van Bourdouch-Daniels-Engelen die iedereen zou verrassen door het eerste deel van de wedstrijd te domineren. Het was tenslotte een aanvaring met een andere topwagen die de kleine prototypewagen voor lange tijd naar de pitbox zond en ervoor zorgde dat er niet meer inzat dan een derde plaats in het eindklassement.

De spectaculaire BMW M3 #108 van Sluys-Grouwels-Lanting verloor veel tijd in de eerste stop voor brandstof en kreeg daarna nog een Stop & Go van een minuut te verwerken. De MARC Focus V8 VDS Racing Adventures #58 van Raphaël van der Straten, Thierry de Latre du Bosqueau en José Close bevond zich na twee uur racen aan de leiding van de wedstrijd. Deze voorsprong controleerden ze onder andere dankzij José Close, die het werk van zijn twee teamgenoten afmaakte en de finishlijn overschreed als algemene winnaar en winnaar in de Divisie 3. Het was een onverhoopt resultaat voor deze bolide van Australische makelij, zeker gezien het niveau van de tegenstanders.

Het werd een intense strijd voor de zege in de Divisie 2! De nieuwe Peugeot 308 Racing Cup van Semoulin-Semoulin-Heyninck (Semspeed #226) en De Robiano-Dupont (DRM Motorsport #2) bevonden zich vrij snel op de voorste posten en speelden haasje over voor de leiding. Benoît en François Semoulin, bijgestaan door Geoffrey Heyninck, sloegen dan later het gat en vierden hun terugkeer naar de Hundred Series by BGDC met een overwinning! In de Divisie 1 tenslotte was het de Porsche Boxster #24 van Neutelers-Beeckman-Denis die met meer dan een minuut voorsprong zegevierde voor de Renault Clio Cup III #28 van Simon-Zahnen-Charlier.