BGDC – Race in Magny-Cours is tweede deel van Franse uitstapje

Het is nog niet over wat betreft de uitstappen naar Frankrijk van de Hundred Series by BGDC, want we zien de serie in de Franse Nièvre dit weekend, op het mooie circuit van Magny-Cours, nu zondag 20 mei. En wie weet staan we wel voor een weekend vol verrassingen. In Division 1 geven de leiders in het klassement (Angélique Charlier, Pierre Zahnen en Laurent Dupont) net zoals diverse anderen helaas BGDCverstek. Na de gemiste start van de Spa 400, maakten Philippe Ménage en Guy Katsers (Vauxhall Astra Coupé #777) al een remonte tijdens de Dijon 200, terwijl de regelmaat van de Honda Civic 1600 cc maakt dat zij mee vooraan draaien in de Divisie, met de #5 van Christian Deridder en Marco Van Belle.

In Division 2 zijn de Peugeot tot dusver heer en meester. Damien Dussoul en Philippe Hortulanus (vervangen door Laurent Tricoche in Magny-Cours) waren regelmatig en leiden met de RCZ Cup #288, maar opgepast voor het offensief van Semoulin-Semoulin-Heyninck (308 Racing Cup #226), BGDCHeinen-Hayot (RCZ Cup #188) en De Robbiano-Dupont (308 Racing Cup #2). Bij de meer krachtige wagens van de Divisies 3 en 4, en de Klasse G, is er de MARC Focus V8 VDS Racing Adventures #58 van Raphaël van der Straten en Thierry de Latre du Bosqueau, leider in het klassement van de D3, de Renault Mégane Trophy #10 van Divoy-Asnong-Frère, die in de klasse S – van de Divisie 3 – racet en de traditionele Porsche 997 GT3 Cup S Alméras Frères van Pierre Martinet, Gérard Tremblay en Christian Blugeon. Uiteraard is het hoogst waarschijnlijk dat een van deze bolides na 200 minuten racen bovenaan het klassement zal eindigen.

De deelnemers van de Hundred Series by BGDC – en dat zijn er dit weekend slechts 20, wegens een veel te dure kalender voor de pure amateurs – rijden om 09u00 een vrije oefensessie, voor de 45 minuten kwalificatie van 10u35 tot 11u20. De Magny-Cours 200 start om 12u35 en eindigt om 15u55…

Deelnemerslijst

(Foto´s: Jacques Letihon)