BGT – Denis Dupont tevreden over zijn debuut met GT3-bolide

Denis Dupont
De jonge Belg Denis Dupont kennen we uit het WTCR-kampioenschap, waar hij de kleuren van het RACB National Team verdedigt. Voordien was Dupont actief in TCR Belgium en in de TCR International Series, maar vorig jaar werkte hij bvb ook de 24 Hours of Zolder af met een Wolf GB08 prototype. Afgelopen weekend verscheen Denis Dupont tot veler verrassing aan de start van de Blancpain GT Series, tijdens het slotweekend voor de Sprint Cup op de Nürburgring. Dat was meteen zijn kennismaking en zijn competitiedebuut met een GT3-bolide, want hij bestuurde er de #37 BMW M6 GT3 van 3Y Technology. Tijdens de kwalificaties konden Dupont en zijn Braziliaanse teamgenoot Lukas Moraes niet echt een vuist maken en tijdens de eerste wedstrijd kenden ze pech. Maar race 2 op zondag verliep een stuk beter en laat Denis Dupont met tevredenheid terugblikken op zijn debuut met een krachtige GT3-wagen.

Denis Dupont“De BMW M6 GT3 is met zijn meer dan 500pk de krachtigste racewagen waarmee ik ooit reed”, verklaart Denis Dupont. “Als je het gaspedaal indrukt voel je onmiddellijk dat die power daar ook daadwerkelijk is. Het was voor mij tijdens de kwalificatiesessie dan ook de opdracht om verkennend en behouden te rijden. Dat lukte aardig. Toen ik tijdens de eerste race het stuur nam voor de tweede stint merkte ik al snel dat er iets fout liep en in mijn tweede ronde diende ik de wagen opzij te parkeren toen een band van de velg liep.”

Denis DupontOndanks het feit dat de Nürburgring niet echt een circuit is dat de BMW M6 ligt verliep de wedstrijd op zondag een pak beter. “Ik nam de start en zat heel snel in het juiste ritme. Tijdens mijn stint kon ik dan ook een plaatsen winnen en mijn teammaat Lukas klaarde de klus om uiteindelijk binnen de top 15 te finishen. En wat meer is: we werden tweede en pakken dus zilver in de categorie… Silver”, glimlacht Denis. “De race verliep perfect en we kenden geen enkel probleem. Ik kon tijdens mijn stint zelf vrij makkelijk wagens en rijders uit de Pro Cup volgen. Ik heb de Nürburgring dus met een voldaan gevoel verlaten, om mij nu te focussen op mijn volgende opdracht: de WTCR tijdens het weekend van 29 en 30 september in China”.