BGT – Felbevonchten overwinning voor WRT in zaterdagrace.

WRT Mies Ribeiras
De #1 Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS van Christopher Mies en Alex Riberas heeft in Misano de eerste Blancpain Sprint Cup race van het weekend gewonnen. Het werd een nipte zege na een spannende wedstrijd, met de #88 AKKA ASP Team Mercedes-AMG van Michael Meadows en Raffaele Marciello als tweede op slechts een halve tel van de winnaars.

Aanvankelijk werd de race geleid door de #87 AKKA-Mercedes maar die bolide kwam nog voor de pitstops in de problemen en zo kwam Alex Ribeiras op kop van de race. Ribeiras´ Audi moest al snel het onderspit delven voor een ander strijdwapen van AKKA ASP met Nico Bastian aan het stuur. Ribeiras ging vroeg pitten, Bastian wachtte daarmee. En na de pitstops was de situatie omgekeerd met nu de #1 Audi (Mies) op kop en de #88 Mercedes (Marciello) achter hem. Een mooie strijd onstond met Marciello die constant druk uitoefende en Mies die het hoofd koel kon houden die het hoofd en afstevende op de eerste zege van het jaar voor de #1 WRT Audi in de Blancpain Sprint Cup.

Achter de twee smaakmakers van de race werd de #63 Grasser Racing Lamborghini Huracan GT3 van Mirko Bortolotti en Christian Engelhart op 16 seconden als derde afgevlagd, vóór de zusterwagen van Perez Companc en Caldarelli en de Emil Frey Lexus RCF GT3 van Siedler en Ortelli. De beste performer uit de Lage Landen werd totaal onverwacht Adrien de Leener met de #3 WRT Audi op een tiende plaats. Op zondag gaat om 14u de tweede wedstrijd voor de Blancpain GT Sprint Cup in Misano van start met de #88 AKKA-Mercedes van Marciello en Meadows als polesitter.

Blancpain GT Sprint Cup_Race 1