BGT / GT4 – Sainteloc pakt winst in GT3, MDM wint thuisrace in GT4

In de tweede race van de Blancpain GT World Challenge Europe was het op de Franse nationale feestdag extra feest voor Sainteloc Racing. Christoper Haase en Simon Gachet domineerden de wedstrijd met hun Audi R8 LMS GT3. Vanaf pole wist Haase een gat van maar liefst 12 seconden naar de concurrentie te slaan en na de rijderswissel kwam die voorsprong geen moment in gevaar. Gachet wist de snelheid van Bortolotti aan te houden en het onderlinge verschil rond de tien seconden te houden.

Na een uur kwam Gachet met een voorsprong van 9,9 seconden op Bortolotti over de streep om daarmee zijn eerste overwinning in de Blancpain GT Series te pakken. De overwinning was tevens de eerste van Sainteloc sinds de overwinning in de 24 uren van Spa in 2017. Bortolotti eindigde als tweede, hoewel de deelname van de Grasser Lamborghini ‘onder protest’ was. De #63 werd gisteren na de tweede kwalificatie gediskwalificeerd wegens een niet werkende data logger, maar het team ging daartegen in protest. De WRT Audi met startnummer 1 eindigde als derde.

Na een vrijwel vlekkeloos verlopen eerste race op zaterdag, was het vandaag op Zandvoort al vroeg raak in de GT4 European Series. Bij de start schoot de Bullitt Racing Mercedes van links naar rechts en raakte daarbij een van de twee Schwede Motorsport Mercedessen. Beide auto’s klapten voor de hoofdtribune in de pitmuur en werden vervolgens geraakt door vier andere achteropkomende auto’s. Het leverde al na 14 seconden de rode vlag op.

De wedstrijd werd bijna 25 minuten later achter de safety car hervat. Nog voor de verplichte rijderswissel wist Simon Knap de eerste plaats te pakken en teamgenoot Alec Udell werd in het tweede deel van de race niet meer onder druk gezet. Hierdoor eindigde MDM Motorsport voor de derde keer dit seizoen op de bovenste trede van het podium. Ekris Motorsport-rijders Ricardo van der Ende en Euan McKay werden als tweede afgevlagd, voor Equipe Verschuur duo Daniel McKay en Benjamin Lessennes.