Blancpain – Geslaagd debuut voor Denis Dupont

Afgelopen weekend is voor Denis Dupont een nieuw hoofdstuk  gestart op Silverstone. De jonge Belg is zijn nieuwe avontuur begonnen in de Blancpain Endurance Cup met de Lamborghini Huracan GT3 Evo van het team Ombra Racing. De inwoner van Braine-le-Chateau kon zijn nieuwe werkpaard verkennen tijdens de voorbereidende tests en deed er niet lang over om zich aan de mooie Italiaan aan te passen. “Vanaf de eerste kilometers gaf de Lambo vertrouwen”, lacht Denis, “het is een auto met veel vermogen, maar met een zeer goede wegligging. Hij is zeer direct en kan geplaatst worden waar men maar wil. Het is een plezier om mee te rijden.”

In de kwalificatie zetten Denis en zijn teamgenoten Dean Stoneman en Stefano Gattuso de blauwe Huracan op een eervolle 17e startplaats algemeen. De nieuwe rekruut van Ombra Racing nam de tweede stint in de race voor zijn rekening, en profiteerde van een perfecte strategie zodat hij zijn 60 minuten durende rit kon starten op de 6e positie van het algemeen klassement ! Deze eerste stint in de Blancpain Endurance Cup was echter niet de gemakkelijkste voor de Kasteelbrakelaar: “onze Lamborghini bleek erg gevoelig voor temperatuursveranderingen tijdens het weekend en de uitgebreide Full Course Yellow, alsook de afkoeling van het circuit hebben ons parten gespeeld”, zo zegt hij. “Ik was tijdens mijn eerste rondjes in staat om de beste coureurs van de Pro Cup te volgen, maar toen lieten mijn banden het af weten en had ik onvoldoende grip in de buurt te blijven. Dus deed ik mijn best om mijn stint af te ronden met zo min mogelijk verloren plaatsen.”

De Lamborghini met n°12 overschreed uiteindelijk de finishlijn op de 26e plaats algemeen, en behaalde een Top 10 plaats in de Silver Cup, voorbehouden voor raceteams met jonge piloten.
Hoewel het bruto resultaat niet echt aan zijn verwachtingen voldoet, was het desalniettemin een positieve ervaring voor Denis bij zijn nieuw team: “Het belangrijkste is dat het team zeer tevreden is over mijn prestaties voor deze eerste race aan hun zijde. Mijn rondetijden moesten niet onderdoen voor die van mijn teamgenoten. Dean Stoneman is één van de beste nog actieve Engelse piloten en Stefano Gattuso kent de Huracan als zijn broekzak. We gaan ons nu concentreren op de 1000 kilometer van Le Castellet waar de hitte ons in staat moet stellen een beter resultaat te behalen. ”

Het tweede hoofdstuk van het avontuur van Denis Dupont in de Blancpain Endurance Cup zal plaatsvinden op 31 mei en 1 juni onder de Franse zon, een “twilight race” van niet minder dan 360 minuten.