Blancpain – Louis Machiels, Niek Hommerson en Andrea Bertolini scoren eerste zege

                      

Louis Machiels, Niek Hommerson en Andrea Bertolini vormen al jaar en dag een vast team in de grootste GT-competitie van de wereld. In 2012 en 2014 wonnen zij de titel en dit seizoen nemen ze de handschoen weer op. Dat seizoen startte moeilijk in Monza, maar Silverstone bracht dan weer een zege. Het trio lijkt gelanceerd voor wat opnieuw een mooi GT-seizoen zal worden. Louis Machiels neemt met Andrea Bertolini en AF Corse Ferrari ook deel aan de Blancpain GT World Challenge Europe. In tegenstelling tot de Blancpain GT Series Endurance Cup gaat het hier om sprintwedstrijden van tweemaal 60 minuten op geheel andere circuits dan het uithoudingskampioenschap. De start van dit kampioenschap, een week geleden op het circuit van Brands-Hatch, verliep echter dramatisch: twee crashes zorgden voor een nulscore op de voormalige Britse F1-omloop. De volgend afspraak vindt plaats op Paul-Ricard, begin juni voor de derde race van de Blancpain GT Series Endurance Cup.

 

Louis Machiels: “Het werd een Britse week met hoogtes en laagtes. In Silverstone bewezen we eens te meer dat we nog steeds voor de zege kunnen vechten in dit prachtige uithoudingskampioenschap. We reden als tweede over de finish, maar een beslissing van de wedstrijdleiding bezorgde ons alsnog de zege op de F1-omloop. Silverstone bezorgde ons eerder al goede resultaten en op deze basis willen we verder om in Frankrijk, over een paar weken weer sterk te scoren. Onze strategie in Silverstone was goed, we reden foutloos en snel en dan kan je dit resultaat behalen. Als we deze lijn doortrekken dan gaan we naar Spa, midden de zomer, in een goede positie. Onze doelen zijn duidelijk: zo hoog mogelijk eindigen in het kampioenschap en uiteraard tijdens de Total 24 Hours of Spa vooraan meespelen.”

 

Brands-Hatch dubbele crash

 

Een week eerder was de Blancpain GT World Challenge Europe toe aan de eerste afspraak. Louis Machiels en Andrea Bertolini lieten tijdens de kwalificaties zien dat ze echt bij de les zijn, met een startpositie vooraan in de Pro/Am Cup. Echter tijdens de beide races liep het fout…

 

Louis Machiels: “En hoe… In de eerste race heb ik zelf een foutje gemaakt, dom, en dat betekende de opgave. De schade viel al bij al mee en we waren klaar voor een klinkende revanche enkele uren later. Andrea raakte echter betrokken bij een enorme aanrijding waar hij totaal niets aan kon doen… De auto was echter verschrikkelijk toegetakeld. De Ferrari 488 GT3 is een echt veilige wagen, getuige het feit dat mijn teamgenoot zelf zonder kleerscheuren uit de enorme crash kwam. Maar goed, het weekend was afgelopen zonder punten op ons conto en dat kan niet de bedoeling zijn…”

 

Meer info: http://www.blancpain-gt-series.com en http://www.24hoursofspa.com