DTM – Nürburgring: Audi overvleugelt tegenstand op vrijdag.

Op de Nürburgring hebben ook de DTM-rijders vandaag twee vrije trainingen afgewerkt. Dat Audi de tegenstand overvleugelde is wel degelijk het minste dat we daarover kunnen vertellen. In feite kwamen BMW en Aston Martin er gewoonweg niet aan te pas vandaag… Dat was al duidelijk in de eerste sessie, waarin de Nürburgring voor René Rast duidelijk geen Rastplatz was. Rusten deed de man uit het Oostenrijkse Bregenz immers niet, integendeel…

In zijn jacht naar een nieuwe titel toonde hij al in de voormiddag zijn snelheid door de rest van het veld achter zich te houden. Met zijn Audi RS5 DTM van Team Rosberg was Rast bijna een halve seconde sneller dan merkgenoot Mike Rockenfeller. Die ging op zijn beurt nog 5 Audi-rijders vooraf! De eerste rijder die niet uitkomt voor het merk met de vier ringen was Marco Wittmann, die zijn BMW M4 DTM op een achtste plaats parkeerde, op bijna 1 sec. van de toptijd van Rast.

In de namiddagsessie was het opnieuw alles Audi wat de klok sloeg bovenaan de tabellen. De volledige top 6 ging naar het merk uit Ingolstadt en deze keer was het Mike Rockenfeller die zich de snelste toonde, vóór de sterk presterende WRT-rijder Jonathan Aberdein. Rockenfeller was met 1.20.524 echter niet sneller dan René Rast in de voormiddagsessie, waardoor Rast dus snelste man van de dag werd. Ook nu weer werd Marco Wittmann met zijn BMW de best niet-audi rijder, deze keer op een zevende plaats.

Uitslagen: FP 1 – DTM     FP 2 – DTM