DTM – Rast wint DTM-thriller na geniale 2-stop strategie.

Zelden gezien: Een DTM-race na een slechte kwalificatie aanvangen van op de zestiende startplaats en na een gewaagde 2de pitstop de wedstrijd zegevierend afsluiten! René Rast (Audi) deed het wel, vandaag in Hockenheim, bij de tweede DTM-race van het weekend. Hij stak op twee ronden tijd het hele veld in zijn zak en boekte een onwaarschijnlijke overwinning. Gisteren kende Rast pech. Toen hij in tweede positie zijn aanval op de leider voorbereidde begaf de versnellingsbak het. En deze voormiddag in de kwalificatie wilde het ook niet lukken. Het leek voor de in Oostenrijk levende Duitser een zwart weekend te gaan worden.

Maar Rast gleed als een slang van op de zestiende startplaats naar voor, maakte een vroege pitstop voor vers rubber tijdens een SC-periode en redde het maar net om bij de herstart terug bij de rest van het veld te zijn. Maar met zijn vers rubber rolde hij stuk per stuk zijn voorliggers op en reed daarbij vaak tot anderhalve seconde per ronde sneller dan de tegenstand. Toen hij na zijn tweede pitstop opnieuw als leider op de baan kwam was de zaak beklonken en kon de rest van het veld enkel nog strijden om de ereplaatsen. En die ereplaatsen gingen net als de winst naar Audi, met Nico Müller als tweede en Robin Frijns als derde.

“Wat een race, ontegensprekelijk een van de beste uit mijn hele loopbaan”, verklaaarde Rast kort na het realiseren van zijn stunt. “Ik had niet verwacht hier vandaag nog voor de winst te kunnen meespelen, maar onze extra pitstop tijdens de SC-periode bleek een geniale zet. Door het verse rubber dat gemonteerd werd was ik veel sneller dan alle anderen. En ik kan je verzekeren dat het enorm veel deugd doet als je op twee ronden tijd het hele veld kan oprollen. Dat is eigenlijk ook wat het publiek wil zien en waar de toeschouwers recht op hebben. En ja: vandaag stonden de ´racegoden´ aan mijn zijde!”