DTM – Sheldon van der Linde: “Zolder is een thuisrace voor ons”.

München. Naast vaste waarden Joel Eriksson en Philipp Eng beleefde Sheldon van der Linde als derde coureur bij BMW Team RBM in Hockenheim zijn debuut in DTM.  Een hele belevenis en een grote stap voor de 19-jarige Zuid-Afrikaan, maar in de openingsrace doorstond hij met glans de vuurproef in de hoogstaande Duitse toerklasse.  

Sheldon, hoe blik je terug op je debuut in DTM in Hockenheim.

Sheldon van der Linde: “Sheldon van der Linde: “Mij hoor je niet klagen over mijn allereerste race in DTM: in redelijk moeilijke omstandigheden – een natte piste, met risico’s op incidenten – slaagde ik erin een zesde plaats uit de brand te slepen en meteen mijn eerste punten te scoren! Het was zeker geen makkelijke opdracht en dat maakt dat ik met een tevreden gevoel terugblik op mijn eerste race in DTM.”

Wat zijn dan de verwachtingen voor de tweede confrontatie op Circuit Zolder?

Van der Linde: “Ik heb in Hockenheim enorm veel geleerd en ik hoop dat we op de ingeslagen weg kunnen doorgaan. Ik hoop nog hoger te finishen dan die zesde plaats en zo mijn positie in het kampioenschap – ik sta tiende in de tussenstand – te verbeteren. Om dat te verwezenlijken hoop ik dat  het gedurende het Belgische weekend droog blijft.”

Heb je ooit op Circuit Zolder gereden?

Van der Linde: “Ik ben er zelfs nog nooit geweest! Ik ken de piste een beetje van een game simulator en weet ongeveer hoe het circuit er uit ziet. Gezien de beperking op testdagen maken wij daarom voor elke race uitvoerig gebruik van de simulator bij BMW Team RBM. Per coureur werken wij daar een sessie van 2,5 uur af, en ‘rijden’ wij de afstand van een volledig race-weekend. Dus twee vrije trainingen, de kwalificaties én een race! Dat zou moeten volstaan om van bij de eerste vrije training voluit te kunnen gaan.”

Je rijdt voor het Belgische en toonaangevende BMW Team RBM dat in het verleden drie keer wereldkampioen werd. Hoe was het om als nieuwkomer daar je debuut in DTM te beleven?

Van der Linde: “Ik had meteen het gevoel dat iedereen mij van harte welkom heette. Er heerst een professionele en zeer aangename werksfeer en ik voelde mij meteen op mijn gemak. De mecaniciens, de ingenieurs en ook Bart Mampaey zorgden er voor dat ik zonder druk op de schouders deze eerste missie kon volbrengen. Akkoord, in race 2 verliep niet alles naar wens, maar ik heb alle vertrouwen voor de volgende races.”

BMW Team RBM treedt op Circuit Zolder aan voor eigen publiek?

Van der Linde: “Ja, hierdoor is de meeting op Circuit Zolder ook voor mij een beetje een thuisrace. Het maakt het voor ons nog belangrijker om een goed resultaat neer te zetten en de BMW’’s M4 DTM van BMW Team RBM voor de Belgische fans in de kijker te rijden.”

Het is hoe dan ook niet de eerste keer dat je met een Belgisch team op een Belgisch circuit aantreedt? We herinneren ons je optreden in de openingsmanche van TCR Benelux in 2017.

Van der Linde: “Ja, ik werd gevraagd om in Spa de auto te delen met Stefano Comini. We reden samen een Long Race en daarna nam elk van ons twee van de vier voorziene sprints voor zijn rekening. Het waren spannende races met een vol veld TCR-auto’s en ik herinner mij dat ik in de laatste race al in de tweede ronde de leiding nam en won.”