Dubai 24 – Bortolotti zet Grasser Lambo op pole in Dubai

Voor het tweede jaar op rij en voor de derde keer in de 14-jarige historie van het evenement staat er een Lamborghini op pole-position voor de 24H DUBAI. Op zijn 29e verjaardag gaf Mirko Bortolotti zichzelf en zijn teamgenoten het mooiste cadeau door in de kwalificatie met de GRT Grasser Racing Team-Lamborghini Huracán GT3 (#63, Mirko Bortolotti / Christian Engelhart / Rolf Ineichen / Mark Ineichen) in 1:57,446 minuten de snelste tijd neer te zetten. De race in Dubai is de laatste voor de huidige Lamborghini Huracán GT3 van het team, de nieuwe Evo-versie maakt tijdens de volgende wedstrijd zijn racedebuut. Lamborghini kende een volledig succes in de A6-klasse, want de Deense rijder Dennis Lind zette de Target Racing-Huracán GT3 (#12, Dennis Lind / Giacomo Altoé / Timur Boguslavskiy / Stefano Constantini / Alex Autumn) op de pole-position in de A6-Am-klasse.

De verschillen in de strijd tussen de Lamborghini’s van GRT en Target Racing en diverse Audi’s in de A6-Pro-klasse waren klein. Ook de beide Black Falcon-Mercedes-AMG’s en de V8 Racing-Corvette streden voorin mee. Uiteindelijk was Christopher Haase de snelste Audi-rijder op de tweede plaats met de Car Collection-R8 LMS (#88, Dimitri Parhofer / Christopher Haase / Frédéric Vervisch / Rik Breukers), net voor de WRT-Audi (#7, Mohammed Saud Fahal Al Saud / Michael Vergers / Christopher Mies / Dries Vanthoor) en de BWT Mücke Motorsport Audi (#9, Markus Wikelhock / Mike David Ortmann / Andreas Weishaupt / Stefan Mücke / Ricardo Feller).

Er was nog meer succes voor Lamborghini, want ook in de SPX-klasse ging de pole-position naar het merk uit Sant’Agata Bolognese. Fredrik Schandorff stond met de Leipert Motorsport-Huracán Super Trofeo (#710, Harald Schlotter / Jake Rattenbury / Markus Påverud / Khaled Al Mudhaf / Frederik Schandorff) gedurende de hele sessie bovenaan. In de Porsche 991-Cup-klasse was de pole-position voor de Deen Benny Simonsen met de race:pro motorsport-Porsche (#916, Bertram Hornung / John Shen / Benny Simonsen / Philippe Descombes) nimmer in gevaar. Jordan Witt behaalde de pole-position in de GT4-klasse met de Ciceley Motorsport-Mercedes-AMG GT4 (#462, Jordan Witt / Frank Bird / Derek Pierce / Ben Paliwoda). En Steven Wells zette CWS Engineering-Ginetta G55 op TCE-pole in Dubai.