ELMS – Job van Uitert in 2020 naar United Autosports

Job van Uitert, dit seizoen vice-kampioen in de European Le Mans Series, zal ook in het nieuwe jaar in het kampioenschap te zien zijn. De Nederlander verlaat G-Drive Racing en komt in 2020 uit voor het Britse United Autosports. Bij het team van Zak Brown en Richard Dean krijgt Van Uitert Alex Brundle en Will Owen als teamgenoten.

Na de LMP3 titel in 2018 en de tweede plaats in de LMP2 klasse in 2019, hoopt Van Uitert in 2020 opnieuw voor de titel te strijden. “Ik ben echt heel blij dat ik komend seizoen onderdeel ben van het United Autosports team. Ik heb in mijn twee seizoenen in de ELMS en op Le Mans tegen het team geracet en ik weet hoe goed zij zijn. We hebben de afgelopen jaren vaak en lang met elkaar gesproken en geprobeerd samen te werken en ik ben meer dan tevreden dat het nu gelukt is. Wat betreft de rijders bezetting denk ik dat we met Alex en Will bijzonder sterk gaan zijn. We gaan een super seizoen tegemoet met veel plezier en hopelijk veel podiums en champagne,” aldus Van Uitert.

Naast deelname aan de European Le Mans Series staat ook de 24 Uur van Le Mans met United Autosports op het programma van Van Uitert. Deze deelname is echter formeel nog onder voorbehoud van een uitnodiging door de ACO.


Geef een reactie