F1 – Bottas wint vóór Hamilton en Verstappen, 6de titel voor Hamilton.

Valtteri Bottas (Mercedes) heeft de F1 Grand Prix van Amerika op zijn naam geschreven, nadat hij in de slotfase zijn teamgenoot Lewis Hamilton naar de tweede plaats verwees. Max Verstappen (Red Bull) werd derde in deze race waarin Hamilton zijn zesde wereldtitel wist te veroveren.

Bottas startte vanaf de polepositie en wist die plek vast te houden door een prima start, terwijl Verstappen de positie van Vettel wist over te nemen en als tweede de eerste bocht in ging. Vettel meldde al vroeg in de race via de radio dat de auto aanvoelde alsof hij schade had opgelopen, terwijl hij ervan overtuigd was in de openingsronde niets of niemand te hebben geraakt. De Duitser kreeg al snel gelijk toen zijn achterwielophanging de geest gaf en hij zijn SF90 hinkend terug moest brengen naar het team. Vettel werd daarmee de eerste uitvaller en kreeg later gezelschap in dat rijtje van Robert Kubica. De Pool moest zijn Williams voortijdig bij zijn team in de pitbox parkeren.

Verstappen wist een uitstekende start om te zetten in positiewinst, maar kon gedurende de race zijn tweede positie niet vast houden. Door een goede strategie en uitstekende racepace konden de Mercedessen de eerste en tweede positie pakken. Hamilton reed lange tijd op kop dankzij een lange eerste stint, maar kreeg in de slotfase te maken met de snellere Bottas die verse banden had en zo de leiding van zijn teamgenoot kon pakken. Verstappen probeerde in de slotfase nog een aanval in te zetten op Hamilton, maar werd hierin gehinderd door een gele vlag situatie dankzij een gecrashte Haas. De Amerikaanse bolide schoot in de laatste ronde van de Grand Prix van Amerika van de baan door een remprobleem en belandde in het grind.

UITSLAG