F1 – Ook Bahrein en Vietnam op de schop, hoop op seizoenstart in mei ! (update)

De FIA en Chase Carey hebben HIER blijkbaar meegelezen, want in Parijs maakte men zopas bekend dat na overleg met Bahrain International Circuit, Bahrain Motor Federation, Hanoi People’s Committee, Vietnamese Motorsports Association en Vietnam Grand Prix Corporation de F1-meetings die gepland waren van 20 tot 22 maart (Bahrein) en van 3 tot 5 april (Vietnam) niet zullen doorgaan en verschoven worden naar later. Dat zal alvast niet makkelijk worden, wnt het betreft ondertussen reeds vier GP´s waarvoor men een nieuw plaatsje moet vinden op de kalender.

Wie al staat te juichen dat de Dutch GP de seizoensopener zal worden, doet dat beter niet te luid. Het kan natuurlijk wel , maar we lezen in de persmededeling ook dat FIA en de F1-organisator dan wel verwachten het kampioenschap te kunnen aanvangen op 1 mei, maar ze zeggen er nu ook al bij dat gezien de sterke stijging van COVID-19 gevallen in Europa dit op regelmatige basis wordt gemonitord en kan herzien worden. Een verwittigd man …

UPDATE 15u52: ondertussen werden de verwachtingen al bijgesteld en hoopt men EINDE mei te kunnen hervatten. Dat zou betekenen dat we ook met afgelasting/uitstel moeten rekenen voor de GP´s van Zandvoort, Barcelona en eventueel Monaco.