F2 – George Russell kampioen na overwinning in Abu Dhabi

George Russell heeft met zijn zevende overwinning van het seizoen de FIA Formule 2 titel gepakt. Op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi won Russell de feature race. Alexander Albon, de enige rijder die Russell nog van de titel kon afhouden kwam na een slechte start niet verder dan de 14e plaats.

Russell, volgend jaar actief in de Formule 1 bij het team van Williams, begon de race vanaf pole position, maar de Mercedes junior kwam niet goed weg bij de start en moest daardoor Nyck de Vries voorbij laten gaan. DAMS-rijder Nicholas Latifi kwam helemaal niet van zijn plaats en werd geraakt door Arjun Maini, waardoor de safety car direct nodig was.

Na de herstart bleef Russell De Vries volgen. Russell besloot zijn verplichte pit stop een ronde eerder dan De Vries te maken en die tactische zet pakte goed uit. De Vries kwam na zijn stop net voor Russell terug op de baan, maar met koude banden kon hij de Brit niet achter zich houden. Russell wist vervolgens de leiding te behouden, terwijl De Vries nog terugviel tot achter Artem Markelov en Luca Giotto.