FIA F3 – Mick Schumacher pakt Europese F3 titel op Hockenheim


Mick Schumacher heeft met een tweede plaats in de voorlaatste race van het FIA Formula 3 European Championship de titel veiliggesteld. Voor de 19-jarige zoon van oud Formule 1 wereldkampioen Michael Schumacher was die plaats voldoende omdat zijn enig overgebleven rivaal Dan Ticktum slechts als zevende eindigde. Guanyu Zhou, Jüri Vips en Robert Shvartzman wonnen op Hockenheim elk een race.

Op zaterdag gloorde er na de eerste race nog hoop voor Ticktum. De Brit eindigde weliswaar slechts als vijfde, maar Schumacher scoorde met een 12e plaats überhaupt geen punten. In de tweede race stelde de Prema Theordore Racing-rijder echter orde op zaken en besliste hij met een tweede plaats de titelstrijd in zijn voordeel. Op zondagochtend eindigde Schumacher in de laatste race opnieuw als tweede, terwijl Ticktum niet verder kwam dan de vijfde plaats.

Met onder andere acht overwinningen, drie tweede plaatsen en drie derde plaatsen verzamelde Schumacher dit seizoen 365 punten, 59 meer dan Ticktum (306). Shvartzman eindigt het seizoen als derde in het kampioenschap met 294 punten.